Οι φωτογραφίες είναι μέρος των αναμνήσεων μας. Είναι ωραίο να μπορούμε να αποθηκεύσουμε κάποιες στιγμές, για να θυμόμαστε κάθε τι όμορφο που ζήσαμε. Αλλά πόσο συχνά δεν σου συμβαίνει να παίρνεις την φώτο από εκείνη την εκδρομή το Πάσχα του 15΄ στα χέρια σου και… φτου, πάλι είσαι με τα μάτια κλειστά και χαλάς όλη την εικόνα. Πολύ σύνηθες, δεν συμβαίνει μόνο σε εμένα…

Μια αγαπημένη μου φίλη, που υποφέρει και αυτή πάντα όταν βλέπει τις φωτογραφίες της όπως και εγώ, λέει πως έχουμε “φωτοαγένεια”! Και πάντα υπάρχει κάποια άλλη που βγαίνει πάντα κούκλα και μας κοροιδεύει “Έλα μωρέ πως κάνεις έτσι, μια χαρά έχεις βγει” και με δυσκολία κρατιέται για να μην σκάσει στα γέλια.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ψάξω και να μάθω ειδικά tips για να ποζάρω καλύτερα και σκέφτηκα, γιατί όχι, να τα μοιραστώ μαζί σας.

7 Τρόποι λοιπόν, για να μην ξαναβγείς  χάλια στις φωτογραφίες.

1. Σκέψου χαρούμενα πράγματα

35233-Think-Happy-Thoughts

Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά ο καλύτερος τρόπος να βγεις ωραία σε μια φωτογραφία είναι να έχεις χαλαρή έκφραση στο πρόσωπό σου. Σκέψου κάτι όμορφο, μια παλιά ανάμνηση, μια εικόνα που σε έκανε χαρούμενη. Μην σκέφτεσαι “κάτσε να σκύψω λίγο για να μην φαίνομαι” γιατί το πιο πιθανό είναι ότι θα χαλάσεις την φωτογραφία για άλλη μια φορά.

2. Δούλεψε λίγο μπροστά στο καθρέφτη

Μην ντρέπεσαι, μόνη σου είσαι. Ποιο προφίλ σου είναι πιο ωραίο;  Αν ας πούμε έχεις λεπτά χείλη δοκίμασε να τα έχεις λίγο ανοιχτά. Αν έχεις λίγο πιο μεγάλη μύτη δοκίμασε να κατεβάσεις λίγο το πιγούνι, αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο γύρνα λίγο στο πλάι. Κάνε εξάσκηση μόνη σου και σίγουρα θα βρεις την έκφραση που σε κολακεύει.

3. Keep it simple

2fcd0c111b9eb8e101a90e092cd7e0ad

Όσο πιο απλά ποζάρεις τόσο πιο αβίαστα και χαλαρά θα βγεις. Τη στιγμή της φωτογραφίας πες κάτι και κάνε τους γύρω να γελάσουν  ή απλά πες ένα “Αα! Τέλεια στιγμή για φώτο!!”, αγκάλιασε όσους βγαίνετε μαζί,  χαμογέλα φυσικά και σίγουρα θα πετύχει.

4. Βρες το χαμόγελο που σου ταιριάζει και “φόρα το” σε κάθε φωτογραφία

7fd5a1c5-16a4-4c93-b64e-fdf068f1ea59

Αν κοιτάξεις τις celebrities στο κόκκινο χαλί θα παρατηρήσεις πως έχουν πολύ συχνά την ίδια έκφραση σε κάθε φωτογράφηση τους. Είναι γιατί ξέρουν ότι αυτό το χαμόγελο τους πάει και λειτουργεί ωραία πάνω τους. Πάρε το κινητό σου και βγάλε μερικές φωτογραφίες μέχρι να βγάλεις μια που να σε ικανοποιεί. Υιοθέτησε αυτό το στυλ  και σίγουρα θα δουλέψει και σε εσένα.

5. Βάλε το ένα χέρι στη μέση

c2fd82bdc8c4f0d771161445724f6f0e

Γύρνα λίγο το σώμα στο πλάι, φέρε τον έναν ώμο πιο κοντά στην κάμερα και τον άλλον απομάκρυνέ τον… Αυτή τη στάση προτείνει η Patti Wood  διάσημη Βody Language Expert. Λίγο στημένο; Ε, δεν είπαμε ότι θα σταθείς έτσι σε μια απλή φωτογραφία με τα παιδιά στο πάρκο. Σε ένα πάρτι όμως γιατί όχι; Να μην είσαι ενημερωμένη;

6. Κάνε ένα παλιό, αλλά καλό κόλπο

Λένε ότι το κάνουν όλες οι stars όταν φωτογραφίζονται στο κόκκινο χαλί. Βάλε τη γλώσσα σου σαν να σπρώχνει τα δόντια απαλά από μέσα και χαμογέλα. Για να το λένε, κάτι θα κάνει! Θα το δοκιμάσω και εγώ!

7. Απόφυγε να βγαίνεις straight στην κάμερα 

4ca991817e023add68a6134037beff66

Δώσε αέρα στο σώμα. Πάρε μια ανάσα, μάζεψε την κοιλιά και τέντωσε τον κορμό σου. Μην στέκεσαι τελείως enfache γύρνα στο πλάι. Ρίξε το βάρος σου στο πίσω πόδι και ανασήκωσε λίγο το μπροστινό, έτσι κάνεις ένα φωτογραφικό lifting στο σώμα σου.

Ελπίζω να δουλέψουν και για σένα αυτά τα tricks και να βγαίνεις κούκλα σε κάθε κλικ.

Και να θυμάσαι, όσο πιο μεγάλη αυτοπεποίθηση νιώθεις εκείνη τη στιγμή, τόσο πιο ωραία θα βγει η φωτογραφία.

 

 

πηγές : http://www.posh24.com/celebrities

http://bodylanguagelady.blogspot.gr/

https://www.instagram.com/kendallandkylie/

katepeaseblog.com