Προσπαθώντας να γράψω αυτές τις γραμμές, με συνεπαίρνει το συναίσθημα και η συμπάθεια.

Γράφω, σβήνω, ξαναγράφω αλλά τελικά παίρνω την απόφαση να παραμείνω εντός “αντικειμενικών πλαισίων”, γιατί έτσι μόνο έχει αξία…

Ποια από εμάς μπορεί να είναι φιλάνθρωπος και μέχρι που μπορεί να φτάσει για να κάνει πράξη αυτή της την πεποίθηση; Η πραγματικότητα μας θέλει επιτυχημένες μητέρες , συζύγους , επαγγελματίες και γυναίκες. Κάθε μέρα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και προσδοκιών των υπολοίπων αλλά και τις δικές μας.

Μια από εμάς όμως καταφέρνει σιωπηλά και διακριτικά να χωρέσει μέσα στο ασφυκτικό αυτό πλαίσιο της καθημερινότητας, την προσπάθεια της για προσφορά στον συνάνθρωπο. Μια από εμάς έφτασε στο μακρινό και αφιλόξενο Νεπάλ, ως μέλος μιας  αποστολής ορειβατικού χαρακτήρα τα έσοδα από την προβολή της οποίας θα διατεθούν στην υποστήριξη των παιδιών της “Κιβωτού του Κόσμου” και του πάτερ Αντώνιου. Μία από εμάς ταξιδεύει στην “στέγη του κόσμου”, τα Ιμαλάια, για να μας δείξει πως μπορούμε και εμείς να συμβάλουμε απλά με τον τρόπο μας.

Μια από εμάς… Η δική μας Μαρία! Η μοναδική γυναίκα της αποστολής και καλή φίλη μας, κάθε τόσο μας μεταφέρει συναισθήματα και εικόνες από την εμπειρία της και μας κάνει να συγκινούμαστε, να θαυμάζουμε και να νιώθουμε υπερήφανες.

Αν δεν το γνωρίζετε ήδη από τις 17 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου 2017, οι δύο υπεραθλητές Λευτέρης Παρασκευάς και Νικόλαος Μαγγίτσης ταξιδεύουν στο Νεπάλ με σκοπό να επιχειρήσουν  να σπάσουν το ρεκόρ των 72 ωρών διανύοντας μία από τις πιο ακραίες διαδρομές του κόσμου, το Annapurna Circuit και να κατακτήσουν την κορυφή Pisang με υψόμετρο 6,100 m.

Και σε αυτή την προσπάθεια έδωσαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Το σύνολο της προσπάθειας αυτής γίνεται με στόχο να συλλεχθούν έσοδα, τα οποία θα συνεισφέρουν στην ανέγερση νέων σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων της Κιβωτού του Κόσμου.

Στο βίντεο που είναι το πρώτο από τα τρία μέρη της σειράς βλέπουμε την προετοιμασία της ομάδας σε Αθήνα, Βόλο, Λάρισα καθώς και στα βουνά του Ολύμπου και της Πάρνηθας. Στην αποστολή για το Νεπάλ, που ευελπιστεί να γυρίσει στην πατρίδα στις αρχές Μαΐου, βρίσκονται -εκτός από τον Νίκο Μαγγίτση και τον Λευτέρη Παρασκευά- ο Χρήστος Καραμάνης, ο Πέτρος Νούσιας, Βασίλης Σφακιανόπουλος και η φίλη μας Μαρία Σαρίδου.

Η συνεισφορά μας σε αυτή την προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική. Επισκεφτείτε την crowdfunding πλατφόρμα και γίνετε κι εσείς μέσα από τη συνεισφορά σας μέρος της ιστορίας τους.

Ευχόμαστε στην αποστολή καλή δύναμη και στέλνουμε όλη μας τη θετική ενέργεια. Περιμένουμε με χαρά και αγωνία την επιστροφή τους και τις εμπειρίες της αποστολής αλλά και της Μαρίας για να τις μοιραστούμε μαζί σας.

Πηγές:

https://www.facebook.com/theextramilegr/?fref=ts

https://www.giveandfund.com/giveandfund/project/nepal-project

http://www.kivotostoukosmou.org/el/