Η γιορτή της μητέρας πλησιάζει.

Εμπορική ή όχι μ’αρέσει που υπάρχει.

Χαίρομαι πολύ με τα δωράκια που μου φέρνουν τα παιδιά από το σχολείο τους. Χάρτινες κατασκευές ή ζωγραφιές με χρωματιστές καρδούλες και μηνύματα αγάπης γραμμένα ανορθόγραφα, που όμως δείχνουν τόσο γλυκά και αθώα.

Μαζί με εμάς, γιορτάζουν και οι δικές μας μαμάδες.

Είναι εύκολο και όμορφο να πάμε στο κοντινότερο ζαχαροπλαστείο ή ανθοπωλείο να αγοράσουμε λουλούδια ή γλυκά να προσφέρουμε. Όμως κάτι φτιαγμένο από εμάς και τα παιδιά με αγάπη, μόνο για εκείνες, είναι ανεκτίμητο. Μπορούμε να το χαρίσουμε στις δικές μας μαμάδες ή να το προσφέρουν τα παιδιά στις γιαγιάδες (που είναι δυο φορές μαμά!)

Έτσι, ακόμη και τώρα που είναι τελευταία στιγμή, συνθέσαμε ένα απλό και όμορφο γυάλινο βάζο που μέσα του έχει τα πιο μικρά και αγαπημένα λουλουδάκια – τα παχύφυλλα, διαλεγμένα από την βόλτα μας στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Με πολύ εύκολα υλικά που έχουμε στο σπίτι, λίγο χρόνο και απαραίτητη την βοήθεια των παιδιών μπορείς να δημιουργήσεις ένα πολύ γλυκό δωράκι, πραγματικά της τελευταίας στιγμής.

Τα υλικά που χρειαστήκαμε είναι τα εξής

•διαφανές βάζο

•χώμα

•χρωματιστό χαλίκι

•κορδέλες

•παχύφυλλα μικρού μεγέθους

•χάρτινη ταμπελίτσα

•μαρκαδοράκι

H σύνθεση είναι απλή δουλειά.

Ρίξαμε με τη σειρά στο βάζο πετρούλες-χώμα-χαλίκι-χώμα. Στη συνέχεια βγάλαμε με προσοχή τα γλαστράκια και με ακόμα μεγαλύτερη προσοχή φυτέψαμε τα λουλουδάκια. Φροντίσαμε να συμπληρώσουμε λίγο ακόμη χώμα όπου χρειαζόταν και στο τέλος τα ποτίσαμε και βάλαμε στην επιφάνεια του χώματος χαλίκι χρωματιστό για να το κάνει πιο ιδιαίτερο.

Σε δυο μικρά ξυλαράκια στερεώσαμε ένα πολύ τρυφερό μήνυμα που τύπωσα και μπορείς και εσύ να το βρεις εδώ ή να γράψεις κάτι που θέλεις εσύ. Τέλος στολίσαμε το βάζο με κορδέλες και διαφορετικά κορδόνια.

Μια ακόμη ιδέα είναι να φυτέψεις στο βάζο αρωματικά βότανα ή κακτάκια.

Ό,τι κι αν διαλέξεις να είσαι σίγουρη ότι αυτή η ιδέα θα σε σώσει αν ψάχνεις κάτι και δεν έχεις πολύ χρόνο και σίγουρα θα λατρέψει κάθε μανούλα.

Χρόνια μας πολλά!

 

 

source: http://lollyjane.com/diy-mason-jar-succulent-pots-free-printable-mothers-day-teacher-appreciation-gift-tags/