Η Μαρίνα Σάττι περπατάει και χορεύει γεμάτη θετική ενέργεια στους δρόμους της Αθήνας και συνδέει κάθε τι μεταφυσικό με μια χαλαρή, πρωινή βόλτα.

Τον τελευταίο καιρό την ακούμε συχνά. Αν ψάξεις στο youtube θα τη βρεις μέσα στα #3 trending. Μας αρέσει το video clip, μας αρέσει η μουσική, αυτό το μπέρδεμα παραδοσιακού και σύγχρονου ρυθμού που πάντα χρησιμοποιεί στα τραγούδια της, η ζωντάνια της και τα ερωτικά -κατά βάθος μελαγχολικά- λόγια για το πόσα θα έκανε μια γυναίκα για τον καλό της. Γεμάτο αντιθέσεις κι όμως τόσο αρμονικά παρουσιασμένο, ένα τραγούδι “όαση” για τα αυτιά και την καρδιά μας.

Η “μάντισσα” λειτουργεί υποσυνείδητα, αγγίζει κομμάτια της ψυχής μας και εκεί για μένα βασίζεται η τόσο μεγάλη επιτυχία της.

Την μουσική την έχει γράψει η ίδια και τους στίχους ο Μιχάλης Κουινέλης. Το πάντρεμα της τσαμπούνας και του ηλεκτρονικού beat μας ξεσηκώνει, ξυπνάει μνήμες που μας συνδέουν με την παράδοση μας και παράλληλα δείχνει πως όλα προχωράνε και εξελίσσονται. Ο ρυθμός μας πλημμυρίζει και τα λόγια μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη, “κόντρα σε όλους τους ανέμους” θα προσπαθούμε πάντα και θα τα καταφέρνουμε.

Η ίδια η Μαρίνα με τις χορεύτριες είναι τόσο απλές και φρέσκες που σαν να μαζεύτηκαν εκείνη τη στιγμή, χωρίς ειδικά κοστούμια και μακιγιάζ χόρεψαν και τραγούδησαν για το δικό τους κέφι. Ο χορός τους κι αυτός μπερδεύει street στοιχεία με κινήσεις δημοτικών χορογραφιών. Το ότι σχεδόν όλες μας θα μπορούσαμε να ταυτιστούμε με τις κοπέλες που χορεύουν είναι κάτι που το φέρνει πιο κοντά μας, το κάνει προσιτό και άμεσο.

Με την τεχνική της μονοκάμερας πέτυχαν ένα video clip απλό, “εύπεπτο” αλλά με ένταση και αποφασιστικότητα. Γυρισμένο στο κέντρο της Αθήνας, στους δρόμους του Ψυρρή ανάμεσα από ανοιχτά μαγαζιά και ανίδεους περαστικούς η Μαρίνα Σάττι με την ομάδα της, πέρασε το δικό της μήνυμα μέσα από την δουλειά της και μας έκανε να την αγαπήσουμε ξανά. Δεν έκλεισαν δρόμους δεν έστησαν καταστάσεις. Δύσκολο εγχείρημα! Όπως είπε και η ίδια το γύρισαν και έφυγαν τρέχοντας. Τόλμησε και κέρδισε και αυτό στην εποχή μας μετράει. Γι’αυτό την θαυμάζουμε γιατί μέσα σε εκείνη βλέπουμε η καθεμιά από εμάς την ανέμελη, δυνατή και αποφασιστική πλευρά μας.