Γεια σου Σεπτέμβρη.

Καλωσόρισες φθινόπωρο.

Γεια και χαρά σου καινούργια χρονιά.

Μπορεί να μην είναι αρχή του χρόνου ημερολογιακά αλλά ξεκινούν τόσα πολλά καινούργια πράγματα που πραγματικά νιώθω σαν να γυρίζω σελίδα.

Πολλοί θεωρούν ότι ο  Σεπτέμβρης είναι από τους πιο δύσκολους μήνες του χρόνου.6917406889be7d7094785b10de09072f

Γιατί;

Το καλοκαιράκι τελείωσε, οι ζέστες φεύγουν και την θέση τους έρχεται ένα πιο δροσερό αεράκι,  έρχονται οι βροχές να ξεπλύνουν τη σκόνη του καλοκαιριού και να δροσίσουν τους κήπους, η φύση αλλάζει χρώματα φοράει τα καφετιά της και είναι μια υπέροχη ευκαιρία να δεις αυτή την αλλαγή από κοντά με μια βόλτα στο βουνό. Έρχονται όμορφες στιγμές. Οικογενειακές συγκεντρώσεις πίνοντας τσάι και ζεστή σοκολάτα, βόλτες με φίλους, εκδρομές σε χειμερινούς προορισμούς, βροχερές Κυριακές.

Μέσα στο καλοκαίρι ξεκουραστήκαμε και κάπου εκεί ανάμεσα στις βόλτες και τα μπάνια κάναμε και μια αναδρομή στην χρονιά. Τι κάναμε σωστά αυτή τη χρονιά, τι μας πήγε καλά, τι όχι. Τι θέλουμε να κρατήσουμε στη ζωή μας και τι να πετάξουμε. Τι θέλουμε να επαναλάβουμε, τι αλλαγές θέλουμε να κάνουμε στον εαυτό μας, στην οικογένειά μας, στο σπίτι και στη δουλειά μας.

Γεμίζουν οι σκέψεις μας όνειρα για μια χρονιά σχεδόν ιδανική.

Και είναι ωραία κάποια μέρα αυτά τα όνειρα να πραγματοποιούνται.

Ας βάλουμε μικρούς στόχους και ας προσπαθήσουμε να τους πετύχουμε. Για παράδειγμα εγώ φέτος έχω αποφασίσει να έχω μεγαλύτερη υπομονή, να δοκιμάσω 2 καινούργια hobby (και ας μην μου αρέσουν τελικά), να κάνω μερικές μικρές αλλαγές στο σπίτι, να διαβάζω περισσότερα βιβλία με τα παιδιά μου και να καταφέρω (δεν ξέρω πως) να τα κάνω να τρώνε πιο υγιεινά.

Και χρειαζόμουν να έρθει ο Σεπτέμβρης γιατί είναι μήνας οργάνωσης και προγράμματος και είμαστε όλοι έτοιμοι γι’αυτό.

Με γεμάτες μπαταρίες και τις αναμνήσεις του καλοκαιριού καλά φυλαγμένες ας πάρουμε μια ανάσα και ας έρθουμε πιο κοντά σε αυτό που βαθιά θέλουμε να είμαστε.

Καινούργια χρονιά, καινούργια αρχή.

 

picture sources:

http://www.ishouldbemoppingthefloor.com/2015/09/free-autumn-chalkboard-printable.html

http://www.theyallhateus.com/page/2/