Η καθημερινότητα θέλει οργάνωση…

Οργάνωση για να είμαστε εντάξει στις δουλειές και τις υποχρεώσεις μέσα στην εβδομάδα και το μήνα. Γιατί είναι τόσο λίγος ο ελεύθερος χρόνος που έχουμε, που είναι κρίμα να μην τον εκμεταλλευόμαστε κάνοντας πράγματα που αγαπάμε και μας ξεκουράζουν.

Μου τυχαίνει πολύ συχνά να τρέχω τελευταία στιγμή να αγοράσω δώρο για ένα πάρτι γενεθλίων, να ντύνομαι μέσα το βράδυ να πεταχτώ να αγοράσω γάλα, να ξεχνάω πως αυτή την εβδομάδα ο γιος μου είχε προπόνηση μια ώρα αργότερα ή να είναι εφτά η ώρα το απόγευμα και να μην ξέρω τι να ετοιμάσω για βραδινό φαγητό. Αφού δεν με έχουν πάρει να μου πουν ότι έχω ξεχάσει κάπου το παιδί μου, πάλι καλά!

Το κινητό είναι μια απίστευτα βολική λύση και το χρησιμοποιώ πολύ. Πολλές φορές βέβαια χτυπάει ξαφνικά μια υπενθύμιση με λουλουδάκια και ζωάκια και ψάχνω να βρω τι σημαίνει “Έπρεπε να ξυπνήσω; Έπρεπε να είμαι σε κάποια γιορτή σχολείου; Έπρεπε να είμαι σε κάποιο ραντεβού; Τι σημαίνουν τα λουλουδάκια και τα θαυμαστικά 3 εβδομάδες πριν που έβαλα την υπενθύμιση;”

Τι είναι τα printables?

Ψάχνοντας τρόπους λοιπόν να οργανωθώ βρήκα στο internet κάποια “εκτυπώσιμα πλάνα” (στα Αγγλικά ακούγονται καλύτερα “Printable plans”) με φοβερό design που με κάνουν να θέλω να γράψω όλο μου το πρόγραμμα αναλυτικά και να το τηρώ! Συγκέντρωσα μερικά όμορφα, στιλάτα και δωρεάν Printables που θα βοηθήσουν και εσένα να βάλεις τάξη στη ζωή σου. Είναι φτιαγμένα απο designers που θέλουν να εμπνευστούν απο την καθημερινότητά τους και τα προσφέρουν δωρεάν. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τον εκτυπωτή σου να δουλέψει.

Τα πιο ενδιαφέροντα printables είναι εύχρηστα, δεν χρειάζεται να κάνεις follow, subscribe ή να δώσεις όλα σου τα στοιχεία αν δεν θέλεις και τυπώνονται σε χαρτί Α4. Ένα γενικό week ή month plan είναι πάντα απαραίτητο. Επίσης μου έχει φανεί πολύ χρήσιμο αυτό, που οργανώνεις τα ψώνια της εβδομάδας σύμφωνα με τα πιάτα που θέλεις να μαγειρέψεις καθώς και ένα φανταστικό budget plan που σε βοηθάει να βλέπεις ακριβώς πόσα λεφτά ξόδεψες τον κάθε μήνα .

Ξεκάθαρα πράγματα..

 

 

Το αγαπημένο μου, που το έχω πάντα κολλημένο στο γραφείο μου είναι το “it’s a wonderful week” . Με αυτό βάζω σε τάξη τα πρέπει της κάθε εβδομάδας και συμπληρώνω αν τήρησα το πρόγραμμα γυμναστικής, αν ήπια αρκετό νερό ή τι έφαγα για βραδινό.

Μ’αρέσει να συμπληρώνω το ημερολόγιο της εβδομάδας όταν καθόμαστε και διαβάζουμε με τον γιο μου ή όταν ζωγραφίζουμε με την κόρη μου και έτσι κάνουμε ο καθένας τις δικές του “δουλίτσες” χωρίς κινητά ή tablet πάνω στο τραπέζι. Μόνο χαρτιά, μολύβια και μαρκαδόρους.

Μπορείς να κολλήσεις το ημερολόγιο της εβδομάδας σε όποιο σημείο σε βολεύει, για να το βλέπεις εύκολα και έτσι να γίνει πιο εύκολη και οργανωμένη η ζωή σου, άσε που τα printables αυτά είναι τόσο καλοφτιαγμένα και μοντέρνα που ομορφαίνουν όποιον τοίχο και αν τα κολλήσεις.

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω και διάλεξε αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο.

Μeal plannner —–>εδώ

Week/month planner —–> εδώ

It’s a wonderful week —-> εδώ

Budget plan ——–>εδώ

Weekly planner ——->εδώ

 

 

 

 

sources:

http://www.neathousesweethome.com/

http://elizaellis.blogspot.gr/

http://printablecrush.com/