Ψάχνεις κι εσύ τελευταία στιγμή τι να ντυθούν τα παιδιά για το Αποκριάτικο Party ;

Σκεφτήκαμε εύκολους τρόπους να φτιάξουμε τις αποκριάτικες στολές τους και να είναι ξεχωριστά ντυμένοι και αυτές τις Απόκριες!

Έτσι λοιπόν διαλέξαμε η μικρή να ντυθεί Νυχτερίδα και ο μεγάλος Punk Rock. 

M’ αρέσει να χρησιμοποιώ εύκολα υλικά που έχω στο σπίτι για τις αποκριάτικες στολές τους. Είναι επίσης σημαντικό να μπορούν να είναι άνετα και να τις ευχαριστιούνται ξανά και ξανά.

Για τη στολή νυχτερίδα χρειάστηκα:

-μεγάλο κομμάτι μαύρο ύφασμα

-μαύρο κορμάκι με μακρύ μανίκι

-καλσόν ή κολάν μαύρο

-μάσκα νυχτερίδας

-αυτάκια (που τα αγοράσαμε)

-ψαλίδι, κλωστή.

Έβαλα την μικρούλα μου να ξαπλώσει πάνω στο ύφασμα και με μια κιμωλία έφτιαξα ένα ημικύκλιο να ξεκινάει από τα χέρια της  και να τελειώνει στο ύψος των ποδιών της και το έκοψα. Το δίπλωσα στη μέση και φρόντισα να είναι ίδιο το σχήμα του και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια όπως το είχα διπλωμένο στη μέση σχημάτισα με την κιμωλία τα “κυματάκια” και τα έκοψα για να είναι ίδια και στις δυο πλευρές των φτερών. Αφού το δοκίμασε έραψα μερικά σημεία των φτερών -όπως τον λαιμό, τους ώμους, τους αγκώνες- ελαφριά πάνω στο κορμάκι, για να μην χρειάζεται να τα κρατάει και να δείχνει μια ωραία νυχτερίδα με μεγάλα φτερά.

Όταν δοκίμασε την στολή ολοκληρωμένη, έδειχνε μια γλύκα παρ’ όλη την άχαρη επιλογή της νυχτερίδας. Ήταν και εκείνη πολύ χαρούμενη και αυτό ήταν το πιο σημαντικό!

Ο μεγάλος δύσκολα ικανοποιείται. Αφού ξεπεραστεί η εποχή των super ηρώων, έρχεται ένα μεγάλο κενό για κάποια χρόνια, που οι έτοιμες στολές δεν είναι με τίποτα αρκετές. Έτσι αφού απορρίψαμε τον ποδοσφαιριστή, τον σκιέρ, τον σκελετό και τον κλέφτη καταλήξαμε σε έναν Punk Rock τύπο από αυτούς που βλέπουμε συνήθως σε εξώφυλλα δίσκων.

Για τη στολή punk rock χρειάστηκα:

-μαύρη μπλούζα

-jean παντελόνι

-σκουρόχρωμο jacket με σχέδια

-αλυσίδες, ζώνες, δερμάτινα αξεσουάρ με νεκροκεφαλές και κιθάρες

-gel και λακ μαλλιών

-spray μαλλιών με χρώμα.

◊ Useful Tip – Aπαραίτητο είναι να έχει το παιδί έστω και λίγο μακρυά μαλλιά. Eπίσης μπορείς να βάλεις δύο χρώματα spray για πιο ιδιαίτερο style.◊

 

Για αρχή κόψαμε σε πολλά σημεία το jean (διάλεξα ένα παλιό του παντελόνι). Στην συνέχεια φόρεσε τα ρούχα και τα αξεσουάρ και τέλος φτιάξαμε τα μαλλιά. Για να πετύχω ωραία τo Mohican Hair Look κόλλησα και πατίκωσα τα πλαϊνά μαλλιά πίσω από το αυτιά καλά με gel και αυτά που μένουν στο κέντρο του κεφαλιού – από μπροστά μέχρι πίσω- τα σήκωσα και τα στερέωσα χρησιμοποιώντας πολύ gel και λακ. Αφού σταθούν τα έβαψα με spray μαλλιών προσεκτικά βάζοντας από την άλλη μεριά ένα χαρτί για να μην βάψω και τους τοίχους.

Ήταν κι εκείνος φανταστικός και καταλάβαινα ότι ένιωθε ωραία με την δική του στολή.

Ελπίζω να σου έδωσα ωραίες ιδέες και να τις ευχαριστηθείτε κι εσείς όσο κι εμείς.

Καλές Aπόκριες!