Πάντα προσπαθώ να δοκιμάζω καινούργια πράγματα, ειδικά σε ότι έχει σχέση με την γυμναστική μου. Φέτος έψαχνα κάτι ιδιαίτερο και κατά προτίμηση πιο χορευτικό. Όταν μια φίλη μου είπε, ότι κάνει εδώ και χρόνια Pole Dancing, κάτι μέσα μου έκανε κλικ. Αποφάσισα ότι θα ξεκινούσα, για να το δοκιμάσω. Πόσο δύσκολο μπορεί να ήταν;

Βρήκα την σχολή Pole Fitness Academy στα Βόρεια και πήγα για το πρώτο μου μάθημα.

Μετά από μια ώρα εξάσκησης ένιωθα ότι κάθε ένας μυς του σώματός μου είχε καεί και δεν είχα καταφέρει και κάτι ουσιαστικό. Eμπνευσμένη όμως από τις πιο προχωρημένες κοπέλες και τη προπονήτριά μου είπα ότι θα το ξαναδοκιμάσω και παρ’ όλο που και η δεύτερη φορά ήταν το ίδιο δύσκολη ένιωσα ότι τα κατάφερνα καλύτερα. Φεύγοντας τη δεύτερη μέρα από τη σχολή θυμάμαι να λέω από μέσα μου “Αν από το δεύτερο μάθημα νιώθω πιο δυνατή, σκέψου τι θα καταφέρω σε 2 μήνες!”

9 μήνες μετά, έχω πολλά πράγματα να μοιραστώ για το Pole Dancing από τον τρόπο που τα ζω, με σκοπό να μάθουν περισσότερες γυναίκες τι είναι, γιατί αξίζει να το δοκιμάσουν και πόσο δραστικά μπορεί να αλλάξει το σώμα τους, τον τρόπο που το βλέπουν, αλλά και όλη τους τη ζωή.

Για να αρχίσουμε σωστά… όταν σκεφτόμαστε το Pole Dancing φανταζόμαστε εξωτικές, καλογυμνασμένες και πανέμορφες κοπέλες να κάνουν striptease. Δεν είναι περίεργο γιατί αυτή είναι η προέλευση του. Όμως τα τελευταία χρόνια, το Pole Dancing έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος σε ολόκληρο την κόσμο σαν μια πολύ δυναμική μέθοδος εκγύμνασης για γυναίκες, άντρες και παιδιά και σύντομα θα αποτελέσει ένα ακόμη Ολυμπιακό άθλημα. Αξίζει να δεχτούμε την προέλευσή του και να χτίσουμε πάνω σε αυτό, ώστε να αναπτυχθεί ως άθλημα. Δεν χρειάζεται να φοράς 12ποντες γόβες, να είσαι βαμμένη και χτενισμένη για να ξεκινήσεις. Ξεκινάς ξυπόλυτη με κανονικά ρούχα, σαν να πήγαινες γυμναστήριο αλλά είναι πολύ πιο συναρπαστικό και διασκεδαστικό.

Συνέχισε να διαβάζεις και γιατί να μην γίνεις και εσύ μια Pole Expert!

Όλες οι αθλήτριες που κάνουν Pole dancing, απολαμβάνουν το σώμα τους στα καλύτερά του

Το Pole dancing είναι μια full-body γυμναστική. Συνδυάζει αερόβια άσκηση, μυική ενδυνάμωση και ευλυγισία σε ένα. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες γυμνάζονται περισσότερο με το Pole dancing παρά στο γυμναστήριο. Είναι άθλημα που μπορούν να συμμετέχουν γυναίκες άσχετα από τη φυσική τους κατάσταση, απλά χρειάζεται υπομονή, προσπάθεια και αποφασιστικότητα. Δεν χρειάζεται να είσαι δυνατή για να κάνεις Pole dancing -γίνεσαι δυνατή.

Eίπατε κάτι για αυτοπεποίθηση;

To Pole dancing χτίζει αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση όπως τίποτα άλλο. Όλοι στα πρώτα μαθήματα νιώθουμε λίγο χαμένοι και μπερδεμένοι (όπως και σε κάθε τι καινούργιο, άλλωστε). Όμως μέσα σε λίγο χρόνο το σώμα δυναμώνει και συνηθίζει αυτό το είδος άσκησης. Το γεγονός ότι καταφέρνουμε κάθε φορά και πιο δύσκολα πράγματα είναι σπουδαία συναισθηματική ανταμοιβή.  Αυτό σε συνδυασμό με το πιο εξασκημένο σώμα σου δίνει ένα μεγάλο κίνητρο να συνεχίσεις ,να είσαι λιγότερο ντροπαλή και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Και αυτό έχει αντίκτυπο σε πολλούς τομείς της ζωής σου.

Χορός και ακροβατικά μαζί -η καλλιτεχνική πλευρά του Pole dancing

Προσπαθείς, ιδρώνεις, γεμίζεις μελανιές, πονάς και σαν αποτέλεσμα όλου αυτού, στον καθρέφτη βλέπεις μια πανέμορφα σχηματισμένη χορευτική φιγούρα που σε γεμίζει ικανοποίηση. Με λίγα λόγια μέσα στην δυσκολία της κάθε κίνησης ψάχνεις να βρεις την αρμονικότητα και τον συντονισμό και αυτό είναι το πιο μαγικό στοιχείο του Pole dancing .

Όσο πιο λίγα ρούχα φοράς τόσο πιο σταθερά νιώθεις

Θυμάμαι στο πρώτο μάθημα φορούσα κολάν και μια στενή αθλητική μπλούζα και σιγά σιγά τα ρούχα μειώθηκαν. Αυτό συμβαίνει γιατί ανακαλύπτεις ότι η επαφή του δέρματος με τον στύλο είναι κάτι που σε κάνει να στηρίζεσαι πιο σταθερά και να νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά και ευκολία σε κάθε φιγούρα σου.

Αν χρειάζεσαι “εκεί ψηλά” να νιώθεις ασφάλεια μπορείς να χρησιμοποιείς το προστατευτικό στρώμα

Πολλές κινήσεις είναι ιδιαίτερα απαιτητικές όσο προχωράνε τα μαθήματα. Ο φόβος είναι κάτι που μπορεί να σε αποτρέψει να δοκιμάσεις την πιο όμορφη χορευτικά φιγούρα. Γι’αυτό τα ειδικά στρώματα είναι απαραίτητα και σου δίνουν την ασφάλεια που χρειάζεσαι ώστε να δώσεις όλη σου την προσοχή στην σωστή εκτέλεση της άσκησης.

Ενισχύει το δέσιμο μεταξύ γυναικών

Η προσπάθεια είναι μεγάλη και μέσα στην αίθουσα όλες αυτές τις στιγμές τις μοιράζεσαι με την προπονήτρια και τις συναθλήτριές σου. Εκείνες σε κρατάνε όταν δυσκολεύεσαι και εκείνες τρέχουν για “ρυμούλκηση” όπως πολύ συχνά λέμε και γελάμε. Είναι πολύ δυνατό το δέσιμο που δημιουργείται στην ομάδα σε κάθε απογοήτευση αλλά και κάθε επιτυχία.

Είναι ένα άθλημα συναρπαστικό

Πετυχαίνεις συχνά τον εαυτό σου να βαριέται το πρόγραμμα γυμναστικής που έχεις διαλέξει;
Το Pole Fitness είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Κατ’αρχήν δεν το νιώθεις σαν ρουτίνα γυμναστικής, για να το πω πιο σωστά δεν το νιώθεις σαν ρουτίνα γυμναστικής εκείνη τη στιγμή. Όσο κρατάς τον εαυτό σου απασχολημένο γυρίζοντας γύρω από τον στύλο και κάνοντας εξάσκηση για την επόμενη κίνηση δεν καταλαβαίνεις πόσες φορές σηκώνεις το ίδιο σου το βάρος μέσα σε ένα μάθημα. Επίσης ο ενθουσιασμός και η ευφορία που αισθάνεσαι πετυχαίνοντας την κάθε χορευτική φιγούρα σου δίνει κίνητρο να μην τα παρατήσεις.