Τα παιδιά μου ζητάνε πολύ συχνά  βόλτα με τα ποδήλατα. Ο μεγάλος έχει δικό του, την μικρή την βάζω πίσω στην θεσούλα που έχει το δικό μου ποδήλατο και φεύγουμε.

Θέλεις να μάθεις μια ωραία διαδρομή μέσα στο δάσος εδώ στα βόρεια; Μπορεί να μας πετύχεις κι εμάς εκεί!

Αρχίζουμε από το τέλος της οδού  Αμαδρυάδων. Kάπου εκεί αφήνουμε τα αυτοκίνητα ή φτάνουμε με τα ποδήλατα. Ξεκινάει η ποδηλατάδα προχωρώντας στην οδό Χλωρίδων που από τη μια μεριά έχει δάσος, διακόπτεται ελάχιστα από μερικά σπίτια και είναι πολύ ομαλή και εύκολη να τη κάνουν και μικρά παιδιά. Ο δρόμος αυτός είναι ήρεμος και νιώθεις πολύ έντονα την φύση κοντά σου, πάντα σε αυτό το σημείο αρχίζω να ηρεμώ και να απολαμβάνω. Προχωρώντας μέχρι το τέλος του φτάνεις  σε μια ήπια κατηφόρα που λατρεύουν τα παιδιά και κατεβαίνουν χωρίς φρένα. Μόλις τελειώσει η κατηφόρα είμαστε πάνω στην οδό Αγ. Γεωργίου και τότε έχουμε δυο επιλογές. Να κάνουμε τη μεγάλη βόλτα που έχει και περισσότερη περιπέτεια οπότε και πάμε δεξιά  ή τη μικρή που είναι πολύ ευχάριστη, χαλαρή και εύκολη οπότε συνεχίζουμε αριστερά.

Για όσους διαλέγουν την δεξιά μεριά, συγχαρητήρια! Είναι μια υπέροχη διαδρομή με χαλικάκια, ανάμεσα από καταπράσινα δέντρα και θάμνους που σε κάνει να σκέφτεσαι πως δεν βρίσκεσαι στην Αθήνα! Κάνεις ποδήλατο και ξεχνιέσαι. Παρατηρείς έντονα σε αυτά τα μέρη τις αλλαγές των εποχών και τα διαφορετικά χρώματα στη φύση και αυτό είναι που χρειαζόμαστε όλοι. Να αφηνόμαστε στην ομορφιά του τοπίου, να ξεκουράζουμε την ματιά μας και να ηρεμούμε την ψυχή μας. Εκεί θα δεις πολλούς ανθρώπους να κάνουν την καθημερινή τους άσκηση αλλά και άλλα παιδάκια με ποδήλατα. Αν προχωρήσεις άλλο λίγο φτάνεις στο θεατράκι του Διονύσου, εκεί που κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται τα Διονύσια, εκεί που πριν από πολλά χρόνια ήταν ο τερματικός σταθμός του θηρίου της Κηφισιάς.

unnamed-7

Σε αυτό το σημείο κάνε μια στάση. Έχει μια μεγάλη ανοιχτή έκταση  για παιχνίδι, τρέξιμο, κάποια μαρμάρινα ολόλευκα γλυπτά  και εκεί που τα παιδιά παίζουν μην ξεχάσεις να πάρεις μερικές βαθιές ανάσες να γεμίζουν τα πνευμόνια σου δροσερό πεντακάθαρο αέρα. Λίγο ακόμη αν προχωρήσεις στο αριστερό σου χέρι θα βρεις το safe house, εκεί μπορείς να κάνεις μια γρήγορη στάση για καφέ, ζεστή σοκολάτα ή παγωτό. Ότι θέλει η παρέα!

Μόνο μην ξεχαστείς και σε πάρει η νύχτα γιατί στην επιστροφή είναι λίγο δύσκολο να περνάς από το δάσος και να είναι σκοτεινά. Και αν κάνεις αυτή τη βόλτα τους χειμερινούς μήνες, σίγουρα θα έχει 3-4 βαθμούς πιο χαμηλή θερμοκρασία.

Extra tip

Μέσα στο δάσος έχει μικρές διαδρομές για downhill με το ποδήλατο, που ένα πιο έμπειρο μάτι τους διακρίνει αμέσως και είναι ότι πρέπει για εξερεύνηση, αλματάκια και αδρεναλίνη! Αυστηρά για ηλικίες από 7-25 χρονών.

unnamed-11

Αν στο τέλος της κατηφόρας διαλέξεις την αριστερή πλευρά και πάλι κερδισμένη θα βγεις. Είσαι στην οδό Πλαστήρα και είσαι επίσης σε δασική, καταπράσινη περιοχή. Συνέχισε να ποδηλατείς. Είναι πολύ ωραία να κάνεις αυτή τη διαδρομή με τα πόδια επίσης! Εμείς συνηθίζουμε να την κάνουμε με όλους τους φίλους που μας επισκέπτονται και το ευχαριστιούνται πολύ! Ο δρόμος αυτός είναι μια τεράστια ευθεία που προχωρώντας κόβει στη μέση 3 πλατείες και καταλήγει στην Εκάλη . Όλη αυτή η διαδρομή (οδός Αθηνάς) είναι πανέμορφη, θέλει λίγη προσοχή σε μερικά σημεία γιατί περνάνε αυτοκίνητα κυρίως γύρω από τις πλατείες. Καταλήγει σε έναν χωματόδρομο που έχει ωραία θέα, καθόλου σπίτια και αυτοκίνητα. Μόνο καθαρή ατμόσφαιρα, πουλάκια, λουλουδάκια και δέντρα.

Έχουμε ξεχωρίσει αυτή τη  διαδρομή γιατί είναι σχεδόν συνέχεια σε μια νοητή γραμμή που χωρίζει την κατοικημένη περιοχή απο την δασική. Αν κοιτάξεις προς το βουνό βλέπεις μόνο δέντρα. Γι’αυτό και έχει πολύ καθαρό αέρα και ησυχία. Υπέροχη φύση έτοιμη για εξερεύνηση για όσους μένουν κοντά αλλά και γι’αυτούς που μένουν πιο μακρυά. Ότι πρέπει για μια αναζωογονητική Κυριακάτικη βόλτα που θα σε τονώσει και θα σε γεμίσει θετική ενέργεια για όλη την εβδομάδα.

Τι λες; Πάμε;

Εσείς; Έχετε κάποια αγαπημένη διαδρομή με τα ποδήλατα εδώ στα Βόρεια;.

.

.

.

.

.

Photo by Riccardo Chiarini on Unsplash