Τώρα που γλύκανε ο καιρός λατρεύουμε να βρισκόμαστε έξω… Να νιώθουμε την ζέστη του καλοκαιριού, να ακούμε τους ήχους της πόλης, να ξεκουραζόμαστε τα βράδια με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, με μια παρέα φίλων…

Αλλάζοντας μερικά, απλά πράγματα στο μπαλκόνι μπορείς κι εσύ να το απολαμβάνεις περισσότερο. Προσθέτοντας λουλούδια και πρασινάδες, αλλάζει τελείως την αίσθηση του χώρου και μεταμορφώνεται από άδειο και βαρετό σε μια καταπράσινη όαση!

Ρίξε μια ματιά στα Deco Trends του φετινού καλοκαιριού που έχουν εντυπωσιάσει στο Pinterest και δώσε άλλον αέρα, όχι μόνο στο μπαλκόνι αλλά και σε όλο σου το σπίτι!

⇒ Οι ζαρντινιέρες είναι η πιο must λύση για τα πιο μικρά μπαλκόνια. Μπορείς να φυτέψεις αρωματικά φυτά και να πλημμυρίσεις την ατμόσφαιρα πλούσια αρώματα!

⇒ Ακόμη και ένα μικρό κομμάτι τοίχου αν έχεις, βάλε μερικά ξύλα με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθήσεις τα αναρριχητικά φυτά να αναπτυχθούν και να “πρασινίσουν” τον χώρο.

⇒ Δώσε βάση στον φωτισμό. Απλά, λευκά φωτάκια μαζί με πράσινα ψηλά φυτά, μπορούν να σε μεταφέρουν, από το μπαλκόνι σου, σ’ έναν μαγικό προορισμό!

⇒ Οι χρήσεις κάποιων μικρών τμημάτων συνθετικού γκαζόν είναι πολλές και συχνά δίνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Μαζί με χρωματιστά λουλούδια φτιάχνεις ένα υπέροχο μικρό πράσινο μπαλκόνι στην πόλη.

⇒ Minimal διακόσμηση, με έπιπλα κήπου σε ξύλινες αποχρώσεις και απλά πράσινα φυτά. Το χαλί σε εξωτερικό χώρο, πραγματικά μπορεί να μεταμορφώσει ολόκληρο το μπαλκόνι.

⇒ Δεν χρειάζεται ένα μικρό μπαλκόνι να δείχνει βαρετό! Ένα απλό ξύλινο πρόσθετο πάτωμα, μερικά funky μαξιλάρια, ανοιχτόχρωμες χρωματιστές γλαστρούλες και έχεις την πιο χαρούμενη ατμόσφαιρα για τον πρωινό σου καφέ στο μπαλκόνι!

⇒ Αν χρειάζεσαι λίγο privacy στο μπαλκόνι σου, οι γλάστρες με λεπτά, ψηλά, φουντωτά μπαμπού είναι αυτό που χρειάζεσαι. Τα ψηλά φυτά δεν “κλείνουν” τον χώρο και τον κάνουν να δείχνει ψηλότερος και άνετος.

⇒ Λουλούδια, πολύχρωμα λουλούδια παντού, σε προσκαλούν να βγεις έξω να απολαύσεις και να χαλαρώσεις! Μην ξεχάσεις να διαλέξεις όμορφα δοχεία (κασπό) για τις γλάστρες που θέλεις να διακοσμήσεις.

⇒ Μικρό, απλό αλλά παράλληλα τολμηρό και ζηλευτό. Τι λες;

⇒ Έχουμε συνδυάσει τις αιώρες με μεγάλους ανοιχτούς χώρους… Για δες τι όμορφα που ταιριάζει σε ένα μικρό μπαλκόνι! Προσθέτει στον χώρο μια αίσθηση χαλάρωσης!

Εμείς ενθουσιαστήκαμε με τις ιδέες για την ανανέωση του μπαλκονιού μας και ξεσηκωθήκαμε για αλλαγές! Εσύ;!

 

 

photo sources:

http://tertunder.blog.hu/2015/03/08/hogyan_szeparald_az_erkelyedet_a_kivancsi_tekintetek_elol

https://www.apartmenttherapy.com/post_2-167182

Artur Aleksanian