Είμαι σε αυτή τη φάση, τώρα που ήρθε το καλοκαίρι, που ψάχνω εύκολα, ελαφριά γεύματα με νόστιμα συστατικά για να αντικαθιστώ τα κυρίως γεύματα της μέρας.

Σάντουιτς, σαλάτες, wraps ή smoothies ότι περάσει μπροστά από τα μάτια μου και έχει απλά συστατικά και εύκολη προετοιμασία το δοκιμάζω. Αυτό όμως που με έχει ξετρελάνει τελευταία είναι η κρύα, super φρέσκια και υγιεινή σούπα αγγουριού! Την αλλάζω σύμφωνα με τα κέφια, την δοκιμάζω για μεσημεριανό ή βραδινό και ανυπομονώ να τη φτιάξω στην επόμενη συνάντηση με φίλους που θα έρθουν στο σπίτι. Μέχρι τότε είπα να τη μοιραστώ μαζί σας!

Τι σκέφτεσαι όταν ακούς αγγούρι, κολοκύθι, αβοκάντο, γιαούρτι;  Εγώ τώρα πια σκέφτομαι σούπα. Αυτή τη χορταστική, υγιεινή, βελούδινη και γεμάτη αντιοξειδωτικά στοιχεία σούπα!

Διάβασε τη συνταγή, δοκίμασε τη και είμαι σίγουρη θα γίνει και για σένα το απόλυτο must του καλοκαιρινού τραπεζιού. Αν θέλεις άλλαξε λίγο τις ποσότητες και φέρε τη στα δικά σου γούστα. Όλα επιτρέπονται όταν το αποτέλεσμα είναι τόσο γευστικό και θρεπτικό μαζί!

Για τη σούπα :

(Υλικά για 4 άτομα)

2-3 αγγουράκια

1 κολοκυθάκι

1 αβοκάντο

1 γιαούρτι

λίγο ginger

λεμόνι, λάδι

αλάτι, πιπέρι

Για τη μους τυριού:

Tυρί φέτα

Aνθότυρο

αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Τραγανό μπέικον

Κάσιους και σουσάμι


Εκτέλεση

Βγάζω όλα τα συστατικά από το ψυγείο και ξεκινάω αμέσως την προετοιμασία.

√ Κόβω με το piler (αυτό που ξεφλουδίζω τις πατάτες) το κολοκύθι σε λεπτές λωρίδες, αφαιρόντας το μεσαίο κομμάτι με τα σποράκια. Βάζω στις λεπτές φλούδες λεμόνι, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύω να πάει παντού πάνω στα κολοκυθάκια και τα βάζω στο ψυγείο να μαριναριστούν και να τα “ψήσει” το λεμόνι για 15 λεπτά περίπου.

Καθαρίζω και κόβω το αβοκάντο και το αγγούρι, τα ρίχνω στο blender μαζί με τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάω ώσπου να γίνουν βελούδινη κρέμα. Προσθέτω το ginger σε κομματάκια (η ποσότητα πάει ανάλογα με το πόσο μας αρέσει η καυτερή γεύση του) το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και το κολοκύθι που έχει μαριναριστεί και τα χτυπάω όλα ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζω τη σούπα στο ψυγείο να κρυώσει κι άλλο μέχρι να ετοιμάσω τα υπόλοιπα.

√ Για τη μους τυριών απλά βάζω όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύω λίγο με το πιρούνι ώσπου να ενωθούν μεταξύ τους.

√ Κόβω το μπέικον σε κομματάκια μικρά και τα τσιγαρίζω ώσπου να μυρίσει ωραία και να γίνει τραγανό. Μόλις βγάλω το μπέικον “περνάω” από το τηγάνι τα κάσιους και το σουσάμι. Κάτι που δυναμώνει το άρωμα τους και τα κάνει τέλεια.

Σερβίρω τη σούπα παγωμένη και την γαρνίρω με μους τυριού- μπέικον και κάσιους-σουσάμι.

*Η μους τυριού και το μπέικον είναι προαιρετικά. Δίνουν υπέροχα αρώματα, διαφορετικές υφές και ολοκληρώνουν  τη γεύση της σούπας. Ταιριάζουν πολύ, ειδικά αν θέλεις να τη σερβίρεις σαν πρώτο πιάτο σε ένα δείπνο.

Επόμενος στόχος μου είναι να την αγαπήσουν και τα παιδιά μου που είναι οι πιο απαιτητικοί δοκιμαστές του σπιτιού μας!

Να τη δοκιμάσεις και εσύ και ελπίζω να την απολαύσεις όσο κι εγώ!

 

Source: Η αρχική έμπνευση στη σούπα βασίζεται στην συνταγή της φοβερής food blogger Αθηνάς Πάνου www.sugarbuzz.gr που ακολουθούμε και εμπνεόμαστε.