Φέτος, στα 42 μου, ένιωσα, πιο έντονα από ποτέ, την επιθυμία να κάνω κάτι για να  βελτιώσω την ποιότητα και την εικόνα του προσώπου μου. Το πρόσωπό μου έχει μια νορμάλ εμφάνιση, έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον, αλλά είναι θαμπό και άτονο αφού πίνω ελάχιστο νερό. Επιπλέον έχει πανάδες και λεπτές ρυτίδες από τον ήλιο που με έκαιγε τα καλοκαίρια της εφηβείας μου χωρίς αντηλιακό και με σημάδια από ακμή που ποτέ δεν ήταν έντονη όμως την έκανα εγώ έντονη «πειράζοντας» ότι με ενοχλούσε.

Μετά από πολλές συζητήσεις με φίλες, συνομήλικες, μεγαλύτερες και μικρότερες μου αλλά και με κάποιους ειδικούς σε θέματα ομορφιάς και αντιγήρανσης, κατέληξα ότι αυτό που ταιριάζει στο δικό μου δέρμα είναι μια σχετικά νέα μέθοδος βελτίωσης της υφής του δέρματος του προσώπου που λέγεται “Νeedling”.

Tι είναι το Needling;

needling 3Η γιατρός που μου το έκανε, μου εξήγησε ότι: Το Needling θα γίνει πάνω στο δέρμα του προσώπου και του λαιμού αφού προηγηθεί επάλειψη με απαλή αναισθητική κρέμα, με μια συσκευή που μοιάζει με στυλό η οποία έχει στην άκρη της μικροσκοπικές βελόνες. Οι βελόνες αυτές ανεβοκατεβαίνουν σε πολύ γρήγορο ρυθμό και τραυματίζουν το δέρμα. Με αυτή την συσκευή ο ειδικός «περνάει» την επιφάνεια του δέρματος,  κάνοντας τσιμπήματα μικρού βάθους σε ολόκληρο το πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ . Έτσι, ενεργοποιείται στα σημεία αυτά η διαδικασία επούλωσης των κατά τα άλλα ανεπαίσθητων πληγών που δημιουργούνται από τον τραυματισμό με τις μικροβελόνες. Στη συνέχεια ενεργοποιείται η παραγωγή του κολλαγόνου το οποίο διορθώνει την υφή των ουλών και των ρυτίδων σχηματίζοντας έναν νέο ιστό.

Που μπορεί να εφαρμοστεί;

Το Needling  μπορεί να εφαρμοσθεί σε σημάδια ακμής, σε ραγάδες, σε σημεία που υπάρχει τοπικό πάχος ή που χρειάζονται σύσφιξη σε κάθε σημείο του σώματος.

micro-needling-treatment

Πόση ώρα διαρκεί η θεραπεία και η επούλωση;

Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου μισή ώρα για το πρόσωπο και τον λαιμό. όση ώρα διαρκεί το πέρασμα με το ειδικό στυλό με τις μικροβελόνες. Στο τέλος της θεραπείας μου άπλωσε σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό  ένα λάδι ανάπλασης και γρήγορης αποκατάστασης του δέρματος που είναι βασισμένο στην βιταμίνη Α. Το δέρμα  τις επόμενες ώρες είναι ερεθισμένο και αρκετά κόκκινο αλλά ευτυχώς το μακιγιάζ  μπορεί να το καλύψει πλήρως. Μέσα σε 3-4 μέρες ο ερεθισμός και η κοκκινίλα έφυγε τελείως και το δέρμα έδειχνε φρέσκο και ξεκούραστο.needling 1

Για μένα αυτή η θεραπεία είναι η μοναδική μέχρι τώρα που έχει δείξει διαφορά στην όψη του δέρματος του προσώπου μου από την πρώτη κιόλας φορά. Γι’αυτό δεν δίστασα να την επαναλάβω δύο φορές ακόμα σε διάστημα 2 περίπου μηνών. Γιατί όπως μου είπε η γιατρός λειτουργεί αθροιστικά. Το κόστος της είναι περίπου 100 με 150 ευρώ την φορά… πολύ ελκυστικό νούμερο σε σχέση με το αποτέλεσμα!

 

 

 

 

photo sources