Σε λίγες μέρες περιμένουμε να έρθει στο σπίτι το καινούργιο γραφείο του μικρού μου γιου που φέτος είναι πρωτάκι. Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να βάλω στο γραφείο του είναι μια μολυβοθήκη και έναν πίνακα ανακοινώσεων με το πρόγραμμα του σχολείου και  διάφορες σημειώσεις. Έτσι για να νιώσει κι εκείνος πόσο μεγάλωσε κι ότι έχει τα δικά του πράγματα, στο δικό του δωμάτιο, στο δικό του γραφείο.

Ψάχνοντας στο εμπόριο να βρω μια ωραία μολυβοθήκη απογοητεύτηκα. Ότι έβρισκα ήταν πολύ απλό ή πολύ σοβαρό και σκέφτηκα ότι μια χειροποίητη μολυβοθήκη με φλούο χρώματα ίσως έκανε το γραφείο να μοιάζει πιο “χαρούμενο” και ελκυστικό για τον μικρό μου.

Χρησιμοποίησα λοιπόν 5 απλά υλικά και με όλη μου την αγάπη ξεκίνησα να την φτιάχνω. Ήθελα να είναι έκπληξη. Τα βασικά υλικά τα είχα ήδη στο σπίτι. Σαν κυρίως υλικό χρησιμοποίησα τα γυάλινα βαζάκια από σάλτσες ή μαρμελάδες, που όταν μας τελειώνουν τα πλένουμε και τα αποθηκεύουμε μήπως κάποτε τα χρειαστούμε. Να η ευκαιρία!

unnamed-2

Υλικά

-5  βάζα σε διάφορα μεγέθη

-μια στρογγυλή βάση για τούρτες από πεπιεσμένο χαρτί

-αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων σε μαύρο χρώμα (μαυροπίνακα)

-1 κουτάκι πλατιά φωσφοριζέ λαστιχάκια

– ένα πιστόλι σιλικόνης

Εκτέλεση

Για αρχή έκοψα το αυτοκόλλητο στο σχήμα της στρογγυλής βάσης και το κόλλησα. Στην συνέχεια πέρασα στα βαζάκια τα λαστιχάκια με όποια σειρά μου φαινόταν πιο ωραία στο μάτι. Μετά έβαλα κόλλα στο κάτω μέρος των βάζων και τα κόλλησα επάνω στην ντυμένη βάση. Αυτό ήταν!

picmonkey-collage

Έτοιμη η μολυβοθήκη. Και το πρωτάκι μου ενθουσιασμένο!

Φτιάξε κι εσύ την δική του, γιατί όχι και την δική σου μολυβοθήκη και βάλε την φαντασία σου να δουλέψει διακοσμώντας την όπως σου αρέσει.

Καλή σχολική χρονιά!