Από τη στιγμή που τα παιδιά μας ξεκινούν να ζωγραφίζουν γινόμαστε συλλέκτες τέχνης.

Θυμάμαι όταν πρωτοξεκίνησε ο γιος μου να ζωγραφίζει, είχα σκεφτεί να κρατάω όλες του τις ζωγραφιές, ακόμη κι εκείνες τις μικρές αστείες μουτζούρες που έκανε στην αρχή. Αργότερα κατάλαβα ότι πολλές φορές ο μικρός μου βλέπει την ζωγραφική σαν έναν τρόπο έκφρασης και ίσως μετά από λίγο καιρό δεν έχουν όλες οι δημιουργίες για εκείνον κάποια ιδιαίτερη αξία. Έτσι αποφάσισα να κρατήσω λίγες και καλές.

Σκέφτηκα λοιπόν έναν έξυπνο τρόπο να αξιοποιήσω τις πιο όμορφες προσχολικές και σχολικές ζωγραφιές, δίνοντας αξία στη δουλειά και τη δημιουργικότητά τους. Επιπλέον το αποτέλεσμα δείχνει όμορφο για να διακοσμήσουμε κάποιο ράφι και είναι εύκολο να το αλλάζουμε συχνά με καινούργιες ζωγραφιές.

Φτάνει λοιπόν η στιγμή να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα ανάμεσα από τις ζωγραφιές που θα κρατήσεις και αυτές που θα ανακυκλώσεις. Πολλές που επαναλαμβάνονται, πολλές που δεν βγάζουν νόημα και ακόμη περισσότερες που δείχνουν ότι κάτι λείπει…Όλες αυτές μπορούν χωρίς δεύτερη σκέψη και τύψεις να ανακυκλωθούν. Η πρώτη φορά που ζωγραφίζει τον εαυτό του να παίζει μπάλα όμως, το πρώτο σχέδιο που μοιάζει με δεινόσαυρο, η οικογένεια μέσα από τα δικά του μάτια, ένα σχέδιο που δείχνει το σπίτι, είναι ζωγραφιές γεμάτες αναμνήσεις. Αυτές ίσως είναι πολύτιμες για μια ζωή.

♥ Φτιάξε λοιπόν ένα όμορφο χρωματιστό collage με τα πιο ξεχωριστά έργα τέχνης 

Κράτησε τις αναμνήσεις ζωντανές και όμορφα παρουσιασμένες.

Το collage είναι ένα πολύ όμορφο και απλό progect και μπορείς φτιαχνοντάς το να περάσεις δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά . Διαλέξτε τις πιο ξεχωριστές ζωγραφιές και φωτογραφίστε τις. Στη συνέχεια συγκέντρωσε τις εικόνες και μέσα από κάποια πολύ απλά προγράμματα στο κινητό ή στον υπολογιστή δημιουργήστε το collage. Το λευκό περίγραμμα γύρω από κάθε ζωγραφιά δίνει ένα μοναδικό και πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Τα παρακάτω προγράμματα είναι πανεύκολα στη χρήση. Σε καθοδηγούν και μέσα από απλά βήματα έχεις το collage των ονείρων σου! Το ίδιο μπορείς να κάνεις και κατευθείαν από το κινητό σου.

Στο κινητό → photo collage pro editor

Στο pc →fotor.com,picmonkey.com

Όταν είναι έτοιμο τοποθέτησε το σε μια όμορφη λευκή μεγάλη κορνίζα και διακόσμησε έναν τοίχο του σπιτιού ή του δωματίου του. Μπορεί επίσης να είναι ένα υπέροχο μικρό δώρο για τη γιαγιά και τον παππού.

Πέρα από αυτές τις εικόνες που θα εκθέσεις είναι βολικό να αποθηκεύσεις μερικές από τις πιο σημαντικές εργασίες ή κατασκευές του κάθε παιδιού σε ένα κουτί.  Δουλίτσες από τον παιδικό σταθμό, κατασκευές από χαρτί ή άλλες πρώτες ύλες από το νηπιαγωγείο και τα πρώτα του γράμματα απο το Δημοτικού, είναι αναμνήσεις που μπορούν να μας ταξιδέψουν σε λίγα χρόνια.

Ελπίζουμε να σου φανεί χρήσιμη και όμορφη αυτή η ιδέα για να αναδείξεις το ταλέντο των μικρών καλλιτεχνών. Γράψε μας τις εντυπώσεις σου ή στείλε μας φωτογραφίες από τις δικές σας ζωγραφιές!

.

.

.

.

photo credits to simpleasthat.com, merrypad.com