Κάθε χρόνο αυτή την εποχή, που έχουμε μπει πια στους ρυθμούς μας, νιώθουμε ότι ζούμε μια μικρή “Πρωτοχρονιά”.

Καλό είναι λοιπόν – αντί να ψάχνουμε να βρούμε τη λύση, το μυστικό, που θα μας χαρίσει μια επιτυχημένη χρονιά και κατ΄επέκταση μια χαρούμενη ζωή- να κάνουμε κάτι ακόμα καλύτερο. Να σπάσουμε το στερεότυπο.

Μέσα από τον παρακάτω οδηγό θα μάθουμε πώς θα δημιουργήσουμε νέες αντιλήψεις, νέα δεδομένα δηλαδή, για να μην χρειάζεται να ψαχνόμαστε κάθε χρόνο.  δούμε πώς μπορούμε να μεταμορφώσουμε το δεν γίνεται σε γίνεται!

Κάνε συνειδητές επιλογές

Μάθε να αναλαμβάνεις την ευθύνη για την εμπειρία που θέλεις να βιώσεις.

Προσπάθησε να δεις τα πάντα με νέα ματιά

 Μάθε να αμφισβητείς τις κατεστημένες απόψεις. Τις δικές σου αλλά και των άλλων.

 • Απελευθερώσου από στερεότυπα

 Μάθε να σπας τη συνήθεια. Γιατί η συνήθεια σε οδηγεί σε αυτοματοποιημένες συμπεριφορές που δεν ξέρεις αν είναι δικές σου ή υπαγορεύονται από άλλους και επίσης δεν είναι πάντα καλές για σένα.

 • Συνδέσου με τον αληθινό εαυτό σου

Μάθε να συνδέεσαι με το συναίσθημά σου, να το αποδέχεσαι και συνειδητοποιείς την αιτία. Μην το αφήνεις να σε καθοδηγεί, αλλά να το στρέφεις εσύ σε δράση υπέρ σου.

 • Δείξε δύναμη και αποφασιστικότητα

Εξέτασε τις θετικές και αρνητικές πεποιθήσεις σου. Κράτα αυτές που σε προωθούν ως άνθρωπο και απόρριψε αυτές που σε καθηλώνουν.

Αναγνώρισε ότι είσαι ταυτόχρονα ανεξάρτητη προσωπικότητα αλλά και μέρος ενός συνόλου

Μάθε να βλέπεις χωρίς συναισθηματική εμπλοκή αυτό που συμβαίνει. Άκου τους γύρω σου με σεβασμό, χρησιμοποίησε με σοφία αυτό που σου λένε.

 • Ενίσχυσε την ενσυναίσθηση σου

Μάθε να μπαίνεις στη θέση του άλλου με αγάπη και σεβασμό. Νιώσε τον πόνο του χωρίς επίκριση.

• Δώσε βάση στη σημαντικότητα

Μάθε να βιώνεις την ύπαρξή σου με αξία και σεβασμό.

• Καλλιέργησε την αυτογνωσία

Μάθε να αγαπάς χωρίς όρους αλλά με όρια. Τα δικά σου όρια.

Αυτές οι εννέα αρχές μπορούν μεταμορφώσουν τη ζωή μας σε όλα τα επίπεδα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η δράση και όχι η αντίδραση. Για όλα τα πράγματα έχουμε επιλογή. Αρκεί να αφήσουμε τον εαυτό μας να λειτουργήσει με ελευθερία, αγάπη και πίστη στα ταλέντα μας

 

Μάθε περισσότερα για το Πρόγραμμα Σεμιναρίων και Εκδηλώσεων που συντονίζει και καθοδηγεί η Βίκυ Τσουλουχοπούλου-Λίγγρη για τη χρονιά 2018-2019 στο κέντρο Αμάλθεια.


Λίγα λόγια για τη Βίκυ Τσουλουχοπούλου-Λίγγρη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα διάφορα και ασχολήθηκα με περισσότερα, όμως όλη αυτή η διαδρομή με έφερε στο σκοπό της ζωής μου. Κι αυτός είναι να βοηθάω αυτούς που στρέφονται σε εμένα, να βρίσκουν μέσα τους την ισορροπία, την αγάπη για τον εαυτό τους και τους άλλους και να ξαναγράφουν το σενάριο της ζωής τους όπως αυτοί το επιθυμούν. Χωρίς “αλλά”, χωρίς “δεν”, χωρίς “πρέπει”, αλλά με ενθουσιασμό, γνώση, χαρά, αισιοδοξία και δύναμη!

Όπως οι περισσότεροι που ασχολούμαστε με την ψυχολογία, την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση, άρχισα να ψάχνομαι γιατί ήθελα να αλλάξω τη δική μου ζωή. Δεν ζούσα ακραίες καταστάσεις ή δυστυχίες, απλώς κάτι έλειπε. Κάτι έλειπε από εμένα, από τη σχέση μου με τον εαυτό μου. Έτσι, έφερα στη ζωή μου το NLP.

Μέσα από το NLP λοιπόν κατάφερα να αλλάξω τη ζωή μου και να επιτύχω στόχους με τρόπο που δεν είχα ποτέ φανταστεί. Βλέποντας τα δικά μου αποτελέσματα, αποφάσισα ότι αυτή η μέθοδος είναι πολύτιμη για όλους τους ανθρώπους που ζητούν να φτιάξουν μια καινούργια ζωή με τα δικά τους πιστεύω, τις δικές τους επιθυμίες και ανάγκες. Έτσι το 2007 ίδρυσα την Αμάλθεια.

Η Αμάλθεια δεν είναι απλά ένας χώρος που φιλοξενεί τις ομάδες μας, αλλά ένα κέντρο αναζήτησης, δράσης, ανταλλαγής ιδεών, προώθησης της ειρηνικής συνύπαρξης, κέντρο εξέλιξης κι αγάπης. H Αμάλθεια είναι μια αγκαλιά, ζεστή και ανοιχτή!

.

.

Photo Credits to Clay Banks@claybanks