Νομίζω ξέρω πως νιώθεις για το Halloween..

Ακούω συχνά “Δεν είναι δικό μας έθιμο..” ή “Εμείς έχουμε τις απόκριες…” ή “Ξενόφερτες γιορτές…”

Οk κανένα πρόβλημα με αυτό. Αν παρόλα αυτά είσαι από αυτούς που το Ηalloween σου αρέσει ή τουλάχιστον θα ήθελες να οργανώσεις κάτι διαφορετικό για τα παιδιά, τότε συνέχισε να διαβάζεις! H ιδέα μας θα σε βάλει σε δημιουργικές σκέψεις!

Πριν λίγες ημέρες έφτιαξα ένα τρομαχτικό κυνήγι θησαυρού για μερικούς φίλους του γιου μου που μαζεύτηκαν σπίτι. Τους έδωσα φακούς και αφού νύχτωσε βγήκαμε να αναζητήσουμε τα τρομαχτικά στοιχεία στην γειτονιά μας… Μπρρρρ.. Το καταευχαριστήθηκαν! Αν όμως τα παιδάκια είναι μικρά καλύτερα να αρκεστείς στο σπίτι. Θα χρειαστεί έγκαιρος προγραμματισμός αλλά όχι κάτι δύσκολο. Το πιο σημαντικό είναι να σκεφτείς τα στοιχεία που θα βρίσκουν τα παιδιά για να μην χρειάζεται να ψάχνεις τελευταία στιγμή. Σκέψου μικρά τρομαχτικά δωράκια, σοκολατίτσες, αράχνες, νυχτερίδες…

Τι θα χρειαστείς

Γρίφους

Το πρώτο και σημαντικότερο! Μπορείς να γράψεις δικά σου μικρά χαρτάκια ή να εκτυπώσεις αυτά που σου προτείνουμε εμείς. Αν τα παιδάκια είναι μικρά προτίμησε ζωγραφιές. Φρόντισε να τα κρύψεις σωστά για να οδηγούν την ομάδα στο επόμενο στοιχείο.

Kαλές κρυψώνες για τα στοιχεία

Θα κρύψεις τα στοιχεία, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Για παράδειγμα, στα μικρότερα παιδιά όταν θα ψάχνουν την κουζίνα μπορείς να κρύψεις το στοιχείο σε ένα χαμηλό συρτάρι ή στο ντουλάπι. Για μεγαλύτερα παιδιά μπορείς να κρύψεις καλά καλά το στοιχείο στο βάθος της ψωμιέρας ή κάτω από την πετσετοθήκη…

Ο θησαυρός

Τι θα είναι το κυνήγι θησαυρού χωρίς τον θησαυρό; Μικρά Halloween themed γλυκάκια ή αν προτιμάς να αποφύγεις τη ζάχαρη μικρά Halloween παιχνιδάκια… Μπορείς να βρεις πολλά εδώ. Αν πάλι είναι party γενεθλίων μπορεί ο θησαυρός να είναι τα μικρά δωράκια που θα πάρει το κάθε παιδί φεύγοντας ή μια σακουλίτσα βιολογικό καλαμπόκι για να φτιάξετε pop corn!

Πως να κάνεις δυσκολότερο το κυνήγι θησαυρού (για μεγάλα παιδιά)

· Διάλεξε δύσκολα μέρη για να κρύψεις τα στοιχεία

· Βάλε ένα χρονικό πλαίσιο

· Χαμήλωσε τα φώτα για να είναι πιο ..SpØÖky..

· Χρησιμοποίησε τις βεράντες, την πυλωτή, τον κήπο γιατί όχι και όλη τη γειτονιά;

·Όλη την ώρα μπορούν αν ακούγονται τρομαχτικοί ήχοι σαν αυτόν. Ανατριχιαστικό ε;

Οδηγίες

Το παιχνίδι λοιπόν έχει ως εξής: αρχικά δίνεις στην ομάδα τον πρώτο γρίφο. Συνεργάζονται και καταλαβαίνουν οτι τους οδηγεί στην πρώτη κρυψώνα (ας πούμε ότι τους οδηγεί στη ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο). Εκεί βρίσκουν ένα στοιχείο, για παράδειγμα μια μεγάλη αράχνη, που κολλημένος στο κάτω μέρος της κοιλιάς της είναι ο δεύτερος γρίφος που οδηγεί την ομάδα στην επόμενη κρυψώνα και ούτω καθεξής. Ο τελευταίος γρίφος οδηγεί στον πολυπόθητο θησαυρό!

Απλό;  Όλοι οι φίλοι θα ξετρελαθούν κι εσύ θα κερδίσεις σίγουρα το βραβείο της πιο δημιουργικής μαμάς. Να θυμάσαι δεν υπάρχει σωστό και λάθος, το μυστικό της συνταγής είναι η φαντασία και η όρεξη για περιπέτεια!

Mοιραστείτε μαζί μας τις τρομαχτικές σας φωτογραφίες στο facebook ή κάντε μας tag στο instagram.

HaPPy HallÖwEEn!