Τριγυρίζοντας στα Βόρεια, εκεί στα στενά της Νέας Ερυθραίας, αποκλείεται να μην πάρει το μάτι σου αυτό το μικρό (στο μάτι) “νεραιδομαγαζάκι”, όπως αρέσει και στις δημιουργούς του να το αποκαλούν. Ένας χώρος δημιουργίας χορτοφαγικών και ωμοφαγικών γλυκών και αλμυρών γεύσεων. Ένας χώρος στον οποίο γεννιέται κάθε στιγμή, όχι μόνο μια καινούργια συνταγή, αλλά και μια καινούργια ιδέα για το πως ο κόσμος μας θα τρώει και θα ζει καλύτερα.

Το Vegan Fairies ξεκίνησε σαν ένα όνειρο, που κατάφερε μέσα από πολύ αγάπη και μεγάλη όρεξη για αλλαγή, να γίνει πραγματικότητα. Η Πέννυ και η Αλεξάνδρα μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη vegan διατροφή και συζητώντας μαζί τους γρήγορα θα αισθανθείς πως η στροφή στην πιο υγιεινή διατροφή στη ζωή μας είναι δύσκολη… μόνο στο μυαλό.

Η ιδέα

Μέσα από τις δικές τους εμπειρίες και το vegan lifestyle ανακάλυψαν ότι θέλουν να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να προσφέρουν τα εξαιρετικής ποιότητας γλυκά και αλμυρά snacks που ετοιμάζουν κάθε μέρα με σεβασμό και αγάπη. Οι Vegan Fairies πιστεύουν ότι με την υγιεινή vegan διατροφή ενισχύεται η μοναδική δυνατότητα που έχει ο ανθρώπινος οργανισμός για αυτοΐαση και προστασία. Μας βοηθά να αποκτήσουμε ενέργεια για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, αλλά και στις ανάγκες για δραστηριότητες και άσκηση. Γι’ αυτό και όλες οι συνταγές είναι φτιαγμένες στο εργαστήριό τους, με αγνές πρώτες ύλες αποκλειστικά φυτικής προέλευσης.

Οι πρώτες ύλες

Όλα τα γλυκά, τα snacks και οι τούρτες δεν περιέχουν γαλακτοκομικά, αυγά και άλλα ζωικά παράγωγα, δεν περιέχουν επεξεργασμένη ζάχαρη και καθόλου συντηρητικά, αρωματικές ή χρωστικές ουσίες.

Ξέρω τώρα σκέφτεσαι… αν δεν περιέχουν τίποτα από τα παραπάνω, τότε τι μένει για να περιέχουν; Και κάπου εδώ αποδεικνύεται ότι η δυσκολία της vegan διατροφής είναι περισσότερο στο μυαλό μας. Οι ξηροί καρποί, τα αποξηραμένα φρούτα, τα όσπρια, οι σπόροι, οι υπερτροφές, η αγαύη και πολλά ακόμη φυσικά γλυκαντικά, τα φρούτα, το ωμό κακάο κ.α. συνδυάζονται σε απλές παρασκευές χωρίς να φαίνεται ότι λείπουν τα συμβατικά ζωικής προέλευσης συστατικά.

Η εμπειρία

Όταν βρέθηκα εκεί για πρώτη φορά σαν -όχι vegan- πελάτης και γεμάτη περιέργεια, ένιωσα ότι από ένα vegan menu δεν λείπει σχεδόν τίποτα. Πολύχρωμες τούρτες, cheesecake, energy balls, σοκολατένιοι πειρασμοί, smoothies, πλούσιες σαλάτες… Ένας καινούργιος κόσμος ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μου. Με χαρά και φιλική διάθεση η Πέννυ μου εξήγησε ακριβώς τί περιέχει το κάθε τι, με τί μοιάζει η γεύση του (πρέπει να δοκιμάσεις το vegan snickers και τα μικρά σοκολατένια donuts) και με ποιο τρόπο έχει γίνει η επεξεργασία και η παρασκευή του κάθε προϊόντος. Μπορεί να νιώσεις λίγο μπερδεμένη, αλλά πρέπει να δοκιμάσεις. Γεύσεις γεμάτες, γήινες, αυθεντικές, έντονες, που αναδεικνύουν ένα-ένα τα διαλεγμένα συστατικά της κάθε συνταγής. Πολλά vegan προϊόντα όπως η σπιτική ωμοφαγική πραλίνα φουντουκιού έχει αντικαταστήσει για τα καλά την κοινή πραλίνα στο σπίτι μας και τα παιδιά την τρώνε με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Στο Vegan Fairies να πας, να δοκιμάσεις, να μάθεις. Αφέσου στις γεύσεις που οι “νεράιδες” ετοίμασαν για σένα με τα πιο αγνά συστατικά και σκέψου πόσο απλό μπορεί να είναι τελικά να ζούμε πιο φιλικά απέναντι στη γη μας.

.

Vegan Fairies
Ν. Πλαστήρα 29,
Νέα Ερυθραία,146 71
0030-210 8070858
theveganfairies@gmail.com