Κάθε Χριστούγεννα έχω στο μυαλό μου να μην παραλείψω μια μικρή λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά στην γιορτινή ατμόσφαιρα. Φέτος λοιπόν αποφάσισα όχι μόνο να το δοκιμάσω, αλλά και να το μοιραστώ… Αφού είναι υπέροχο!!!

Θυμάμαι είχα πάει μια μέρα στο σπίτι μια φίλης για να παίξουν τα παιδιά μας και μπαίνοντας πλημμύρισαν τα ρουθούνια μου με άρωμα Χριστουγέννων. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο ζεστά και γιορτινά ένιωσα να με αγκαλιάζει η φιλοξενία της φίλης μου εκείνη τη μέρα!

Το μυστικό της ήταν τόσο απλό… Μια κατσαρολίτα που σιγοβράζει ένα γιορτινό σπιτικό potpourri-έτσι όπως έκαναν παλιά στα σπίτια αυτές τις μέρες-! Τα υλικά σίγουρα τα έχεις στο ντουλάπι σου και η συνταγή πανεύκολη.

Χριστουγεννιάτικο potpοurri 

Θα χρειαστείς:

Κανέλα (σκόνη ή sticks)
Φλούδες πορτοκαλιού
Κομμάτια μήλου
Ξυλάκια γαρύφαλου
Κλαδάκια δεντρολίβανο
Λίγο νερό
Μια κατσαρολίτσα

Eκτέλεση:

Για να δυναμώσεις το άρωμα από τα μπαχαρικά καβουρδίσέ τα! Στη συνέχεια ρίξε το νερό, τα φρούτα και τα κλαδάκια. Χαμήλωσε τη φωτιά στο minimum και άφησέ τα να σιγοβράζουν για όση ώρα θέλεις. *Μόνο πρόσεχε μην το ξεχάσεις.

Μην νιώθεις ότι πρέπει να μείνεις πιστή σε αυτή τη συνταγή, πειραματίσου με φρέσκα υλικά και δώσε το άρωμα που ταιριάζει στο δικό σου γούστο! (αποξηραμένα cranberries, χυμό μήλου αντί για νερό, κλαδιά από έλατο, κουκουνάρια, πιπέρι, μπαχάρι, αστεροειδή γλυκάνισο, φύλλα ευκάλυπτου… Αυτό το υπέροχο γλυκό potpourri μπορεί να διορθώσει το άρωμα του σπιτιού μετά από το μαγείρεμα, πριν έρθουν οι καλεσμένοι ή μετά από αρκετές μέρες που μπορεί να έχει μείνει το σπίτι κλειστό.

Δοκίμασε το είμαι σίγουρη θα το λατρέψεις!

.

.

.

.

.

Photo by Joanna Kosinska on Unsplash