Σου αρέσει ο χειμώνας; Εμένα μ’αρέσει πολύ! Έχω ζήσει χρόνια στην Αργεντινή και ο χειμώνας εκεί μου έλειπε πολύ. Το κρύο έξω, ο συννεφιασμένος ουρανός, τα ζεστά ρούχα, η ζεστασιά από το τζάκι, τα ζεστά ροφήματα, είναι πράγματα που με ενθουσιάζουν…

Ένα από τα λίγα αρνητικά του χειμώνα, είναι το αποτύπωμα που αφήνει το κρύο, στο δέρμα μου. Το κάνει να δείχνει άτονο, μουντό και ξηρό. Στο σώμα με βοηθάει πολύ το Dry brushing και ένα πλούσιο body butter ή έλαιο. Στο πρόσωπο όμως, τι γίνεται; Έχω δοκιμάσει πολλές ενυδατικές κρέμες, serum, έλαια… κανένα από αυτά δεν δίνουν την ζωντάνια και την ενυδάτωση που το δέρμα ζητάει. Πολλά μάλιστα έκαναν το πρόβλημα χειρότερο. Τελικά βρήκα το προϊόν που θα είναι για πάντα μέρος της χειμωνιάτικης ρουτίνας περιποίησης, του δέρματός μου: το Υαλουρονικό Οξύ.

 Τι είναι το Υαλουρονικό Οξύ;

Για να το πούμε απλά, είναι ένα μόριο που βρίσκεται εκ φύσεως στο δέρμα και ρυθμίζει την ενυδάτωση. Υπάρχει σχεδόν σε όλους τους ιστούς του ανθρώπινου οργανισμού. Παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση στο αρθρικό υγρό -το υγρό που κρατάει τις αρθρώσεις μας υγιείς- και είναι αυτό που κάνει τα μάτια μας να δείχνουν λαμπερά.

Πως λειτουργεί στην επιδερμίδα μας

Χάρη στην χημική του σύσταση έχει την ικανότητα να συγκρατήσει έως και χίλιες φορές το βάρος του σε νερό. Έτσι ενυδατώνει βαθιά, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και παρέχει αντιοξειδωτική προστασία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να “γεμίζει” τις μικρές ρυτίδες και να δημιουργεί μια λεπτή προστατευτική μεμβράνη στην επιφάνεια του δέρματος. Έτσι το δέρμα είναι απαλό, ενυδατωμένο, ελαστικό, γεμάτο ζωντάνια, άμεσα. Ένα ακόμη θετικό του είναι ότι απορροφάται εύκολα και δεν αφήνει λιπαρή υφή.

Πώς μπορεί να βοηθήσει κι εσένα

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι μέσα στα top προϊόντα που χρησιμοποιούν δερματολόγοι και ολιστικοί beauty experts. Χρησιμοποιείται για ενέσιμες θεραπείες ή εξωτερικά σε μορφή gel. Επειδή είναι ένα φυσικό στοιχείο του οργανισμού, μπορεί να είναι η λύση για ανθρώπους, ευαίσθητους στις αλλεργικές αντιδράσεις σε αρώματα και χημικές συνθέσεις.

Εγώ χρησιμοποιώ το Hyalu B5 Serum La Roche Posey. Το απλώνω στο δέρμα μου το βράδυ κάτω από την κρέμα νύχτας και αυτό πραγματικά βοηθάει να διατηρείται ενυδατωμένη η επιδερμίδα όλη μέρα.

Εσύ τι λες; Θα το δοκιμάσεις;

.

.

.

Photo by Lydz Leow on Unsplash