«Στη διάρκεια μιας συνηθισμένης μέρας από το μυαλό ενός μέσου ανθρώπου περνούν περίπου εξήντα χιλιάδες σκέψεις. Αυτό όμως που μου έκανε πραγματικά μεγάλη εντύπωση είναι πως το ενενήντα τοις εκατό αυτών των σκέψεων είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που είχαν περάσει από το μυαλό του ίδιου ανθρώπου, την προηγούμενη μέρα.»

«Μα μιλάς σοβαρά τώρα;»ρώτησα εντυπωσιασμένος κι εγώ με τη σειρά μου.

«Εντελώς σοβαρά. Αυτή είναι η τυραννία της πνευματικής ένδειας. Οι άνθρωποι αυτοί που κάνουν τις ίδιες σκέψεις κάθε μέρα, σκέψεις μάλιστα από τις οποίες οι περισσότερες είναι αρνητικές, έχουν κατρακυλήσει σε μια πολύ φτωχή και κακή πνευματική ζωή. Αντί να εστιάσουν σε όλα τα καλά που υπάρχουν στις ζωές τους και να πασχίσουν να κάνουν πράγματα ακόμη καλύτερα είναι δεσμώτες του παρελθόντος τους. Μερικοί από αυτούς στενοχωριούνται για αποτυχημένες σχέσεις ή οικονομικά προβλήματα. Μερικοί άλλοι φθείρονται σκεπτόμενοι συνεχώς τα όχι και τόσο τέλεια παιδικά τους χρόνια. Αυτοί που απασχολούν το μυαλό τους με τέτοια ζητήματα επιτρέπουν τελικά στο άγχος και την ανησυχία να τους κλέψουν όλη τη δύναμη της ζωής που έχουν μέσα τους. Εμποδίζουν το νου τους, με τις τεράστιες δυνατότητές του, να δημιουργήσει μαγεία και να γεμίσει τις ζωές τους με όσα ονειρεύονται στο συναισθηματικό, στο σωματικό και ναι ακόμη και στο πνευματικό πεδίο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ποτέ τους ότι το να καταφέρεις να διαχειριστείς σωστά τη σκέψη σου είναι το κλειδί για να διαχειριστείς σωστά ολόκληρη τη ζωή σου.»

O Τζούλιαν πρόσθεσε ακόμη: «Το άγχος αποστραγγίζει το νου από ένα μεγάλο μέρος της δύναμής του και αργά ή γρήγορα, τραυματίζει ανεπανόρθωτα τη ψυχή. Για να ζήσεις λοιπόν τη ζωή σου σε όλη της τη πληρότητα, πρέπει να σταθείς άγρυπνος φρουρός στη πύλη του κήπου του μυαλού σου, επιτρέποντας να εισχωρήσουν εκεί μόνο άριστες πληροφορίες. Πίστεψέ με δεν πρέπει να επιτρέψεις στον εαυτό σου την πολυτέλεια ούτε για μια αρνητική σκέψη-ούτε μια.»

Απόσπασμα απο το βιβλίο “Ο Μοναχός που πούλησε τη Ferrari του”του Robin S.Sharma.

Διαχειρίσου σωστά τη σκέψη σου…Ο πιο δυνατός και εμπνευστικός τρόπος να ξεκινήσεις την καινούργια χρονιά και να βάλεις στόχους που θα σε βοηθήσουν να γίνεις ο άνθρωπος που θέλεις να είσαι και να έχεις τη ζωή που πάντα ονειρευόσουν.