Λένε ότι δεν αγαπάς κάποιον πραγματικά, αν πρώτα δεν έχεις αγαπήσει ολοκληρωτικά τον ίδιο σου τον εαυτό…

Το να νοιαζόμαστε για τον εαυτό μας, μας εξασφαλίζει ότι θα ζούμε στα καλύτερά μας. Όσο πιο πολύ εφαρμόζουμε self-care πρακτικές τόσο πιο θετικοί, με αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση ζούμε. To self care είναι το κλειδί για να ζούμε την κάθε μέρα με καλή διάθεση και λιγότερο άγχος.

Τώρα που  πλησιάζουν λίγες μέρες ξεκούρασης ήθελα να μοιραστώ μαζί σου μερικές απλές συνήθειες που θα σε τονώσουν και θα σε κάνουν να αισθανθείς ηρεμία και να εκπέμπεις αυτοπεποίθηση και δύναμη.

Προσπάθησε κάθε μέρα να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα από τα παρακάτω “δώρα”.  Κάνοντας ένα βήμα τη φορά.

Φάε κάτι φρέσκο και θρεπτικό και νιώσε όλα τα καλά που περιέχει να σε τρέφουν από μέσα.

Κάνε detox από το κινητό σου και κάνε κάτι δημιουργικό ή για λίγη ώρα μην κάνεις τίποτα απολύτως…

Καλόμαθε τον εαυτό σου -με μια DIY μάσκα προσώπου, ένα dry brushing, ένα χαλαρωτικό ζεστό αφρόλουτρο ή ανάβοντας κεριά και ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική.

Πριν κοιμηθείς διάβασε μερικές σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο.

Πέρνα λίγες χαλαρές στιγμές μια φίλη ή έναν φίλο που σου έχει λείψει πραγματικά.

“Κούνησε το” – χόρεψε, κάνε stretching, κάνε ένα περίπατο στη φύση, πάρε μέρος σε ένα μάθημα yoga.

Ανέπνευσε… βαθιά, δυνατά. Νιώσε ότι κάθε εισπνοή σε τρέφει, σε γεμίζει με όλα τα καλά που θέλεις στη ζωή σου και κάθε εκπνοή διώχνει μακρυά ότι δεν χρειάζεσαι (αναμνήσεις, συναισθήματα, έγνοιες, πεποιθήσεις).

Πες στον εαυτό σου ότι τον αγαπάς, ότι είναι όμορφος, ότι τον αποδέχεσαι όπως είναι, τύλιξε τα χέρια σου γύρω σου και αγκάλιασε αυτό που είσαι με φροντίδα. Μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά νομίζω πιο χαζό είναι να χρειάζεται κάποιος άλλος να γεμίσει την καρδιά σου με αγάπη αντί για σένα.

 

Οι self-care πρακτικές δεν είναι εγωιστικές, το να προσέχεις και να φροντίζεις τον εαυτό σου σαν γυναίκα, σαν μητέρα δεν είναι εγωκεντρικό.

‘Οσο πιο πολύ φροντίζω ακούω και αγαπώ τον εαυτό μου τόσο πιο πολύ θα μπορώ να κάνω το ίδιο στην οικογένειά μου και όλους τους αγαπημένους ανθρώπους.

Εσύ; Τι σου αρέσει να κάνεις όταν αφιερώνεις λίγο χρόνο σε εσένα;

 

 

 

Art by :@cloudy_thurstag