Όταν ξυπνάμε το πρωί, καμιά φορά, μας παιδεύουν σκέψεις από άλυτα προβλήματα, στενοχώριες ή κάποιο δυσάρεστο γεγονός που συνέβη. Συχνά, κάτι που μας απασχολεί όλη μέρα, το παίρνουμε το βράδυ στο κρεβάτι μαζί μας και έτσι συνεχίζει να βρίσκεται εκεί, σαν πρώτη σκέψη, την στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας την επόμενη μέρα.

Αυτό μας κάνεις να ξεκινάμε την μέρα μας -πριν καν σηκωθούμε από το κρεβάτι- αρνητικά, με αγωνία και άγχος.

Μπορείς πραγματικά να κάνεις κάτι γι’αυτό. Υπάρχει ένα απλό εργαλείο που θα σε βοηθήσει να πάρεις τον έλεγχο του μυαλού σου στα χέρια σου και να απολαμβάνεις την κάθε σου μέρα.

Δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου να νιώσει το κάθε ξημέρωμα σαν μια καινούργια αρχή.

Πώς;

– Διαβάζοντας δυνατά θετικές δηλώσεις –

Τι θα ήθελες να ακούς περισσότερο; Τι σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση; Τι σε “ανεβάζει”; Ποια κουβέντα σε δυναμώνει; Τι γλυκές λέξεις ή κουβέντες θέλεις να έχεις περισσότερο στη ζωή σου;

Πάρε ένα χαρτί, γράψε τα, μαζί με αυτά γράψε ότι inspirational φράσεις έχεις διαβάσει και με κάποιο τρόπο σε άγγιξαν και διάβαζε τα κάθε πρωί…

Φαντάσου πως κάνεις ντους μέσα στις πιο όμορφες και ενθαρρυντικές λέξεις! Εμένα μ’αρέσει καμιά φορά να φαντάζομαι πως στολίζω τα μαλλιά μου, τα χέρια μου, τον λαιμό μου, τα πόδια μου με όλες αυτές τις θετικές λέξεις και έτσι τις έχω μαζί μου όλη μέρα.

Μπορεί να μην μπορείς πάντα να ελέγχεις όσα έρχονται στη ζωή σου αλλά μπορείς να ελέγχεις το πως αντιδράς σε αυτά και πόσο τους επιτρέπεις να σε επηρεάσουν.