Αγαπώ πολύ τις συνταγές της, γιατί είναι απλές, υγιεινές και σχεδόν πάντα προλαβαίνει την όρεξή μου… και να τι εννοώ.

Τελευταία χαζεύω τα κουτιά από τα corn flakes που τρώνε τα παιδιά. Αν και φροντίζω να είναι όσο πιο ποιοτικά μπορώ και μου επιτρέπουν και εκείνοι, διαβάζω στα συστατικά τους πολλή ζάχαρη, αλάτι, πολλές φορές και συντηρητικά.

Και εδώ κολλάει αυτό που είπα ότι η Εύη με τις συνταγές της, πάντα προλαβαίνει την όρεξη μου… γιατί στο Τhe Ηealthy Cook βρήκα την πιο νόστιμη συνταγή για homemade σπιτική γκρανόλα! Μ’αρέσει γιατί είναι απλή, χρειάζεται μόνο μισή ωρίτσα και έχεις έτοιμο το πρωινό της εβδομάδας και μπορείς να συμπεριλάβεις στα υλικά ότι τραβάει η όρεξή σου! Έχω όλα τα υλικά που ενδιαφέρουν τα παιδιά στο ντουλάπι και σήμερα για να ενισχύσω και το ενδιαφέρον τους θα τους ζητήσω να το φτιάξουμε μαζί!

Σπιτική granola με σοκολάτα από την Εύη Σκούρα… όλη δική σας!

Νομίζω πως είναι η πιο νόστιμη γκρανόλα που έχω φτιάξει μέχρι στιγμής. Δεν είναι μόνο υπέροχη σε γάλα ή ξινόγαλα για το πρωινό, ή σε ένα smoothie bowl, αλλά είναι και πολύ εύκολο να παρασυρθεί και να την τρως σκέτη από το βάζο!  Μην σας αποτρέψει αυτό όμως να την δοκιμάσετε. Αξίζει να δοκιμαστεί!

Εμένα μου αρέσει περισσότερο με ξινόγαλα, ή σπιτικό κεφίρ. Το γάλα γίνεται γρήγορα σχεδόν σοκολατούχο και παίρνει αμέσως γεύση από την γκρανόλα. Καταλαβαίνετε την γεύση, έτσι; Είναι απείρως καλύτερο και πιο υγιεινό πρωινό για τα παιδιά σας, απ΄ότι τα αγοραστά δημητριακά. Εάν τους την φτιάξετε μια φορά, θα την θέλουν συνέχεια.

Εάν θέλετε την γκρανόλα σας gluten-free αντικαταστήστε τις νιφάδες βρώμης με νιφάδες φαγόπυρου ή άλλες gluten-free νιφάδες που θα βρείτε στην αγορά.

Γκρανόλα με Σοκολάτα & Φουντούκια

Χρόνος προετοιμασίας:   10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος:   25-30 λεπτά

Μερίδες:   16 μερίδες των 50γρ.

Υλικά:

  • 210γρ. νιφάδες βρώμης (ή νιφάδες φαγόπυρου, ή, άλλες gluten-free νιφάδες επιλογής σας)
  • 100γρ. τριμμένη καρύδα
  • 100γρ. χοντροκομμένα φουντούκια
  • 40 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 2 κουταλιές κακάο, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 120γρ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι εάν δεν είστε vegan)
  • 55γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο
  • ¾ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε την βρώμη, την καρύδα, τα φουντούκια, τις σταγόνες σοκολάτας και το κακάο.

  3. Ρίχνουμε το σιρόπι σφενδάμου (ή το μέλι), το λάδι καρύδας, την βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  4. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Ανακατεύουμε καλά την γκρανόλα στα μισά του χρόνου.

  5. Την βγάζουμε από τον φούρνο και εάν την θέλουμε σε μεγάλα κομμάτια αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την σπάμε με το χέρι μας. Διαφορετικά, την ανακατεύουμε όπως είναι ζεστή για να διαλυθούν τα ενιαία κομμάτια που θα έχουν δημιουργηθεί.

Enjoy!