Αν έχεις ήδη πάει την βόλτα σου στη θάλασσα, και έχεις περπατήσει με γυμνά πόδια στην αμμουδιά… να ξέρεις έχεις κάνει πολύ καλό στον οργανισμό σου.

Έχεις προσφέρει στον εαυτό σου μια γερή δόση “grounding”, στα Ελληνικά “γείωση”.

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν ερχόμαστε σε επαφή με τη γη

Ιστορικά, ποτέ ο άνθρωπος δεν είχε πρόβλημα μη επαφής με τη γη. Είναι ο μοντέρνος τρόπος ζωής που μας απομακρύνει από αυτήν. Λίγο τα παπούτσια μας, οι δρόμοι, η ζωή μας σε ψηλά κτίρια… Μπορεί να περάσουμε ακόμη και έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς να έχουμε “γειωθεί”,  χωρίς δηλαδή να έχουμε ακουμπήσει με γυμνά πόδια τη γη και να μην το έχουμε καν καταλάβει.

Παρ’ όλα αυτά όταν έρθει η στιγμή που ακουμπάμε τα γυμνά δαχτυλάκια μας στη γη, η ανταλλαγή ενέργειας που συμβαίνει είναι τόσο δυνατή, σχεδόν μαγική. Η γη στέλνει μεγάλη ποσότητα αρνητικά φορτισμένων ηλεκτρονίων σε όλο μας το σώμα. Αυτό αμέσως εξισορροπεί την ενέργεια μας, (αφού ο τρόπος που ζούμε μας “γεμίζει” με θετικά φορτισμένα ηλεκτρόνια κάτι μας οδηγεί σε συναισθηματική αλλά και φυσική ανισορροπία.)

Έρευνες σαν αυτή  “Earthing: Health Implications of Reconnecting the Human Body to the Earth’s Surface Electrons,” αποδεικνύει ότι τα θετικά του “grounding” στην υγεία του ανθρώπου έχουν μεγάλο ενδιαφέρον!

Τα οφέλη του “grounding” στον οργανισμό

→ To ανοσοποιητικό μας σύστημα εξαρτάται από τoν ανεφοδιασμό του οργανισμού μας από καινούργια ηλεκτρόνια. Τα ηλεκτρόνια έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Πράγμα απαραίτητο για την διατήρηση ενός καθαρού και υγιούς οργανισμού.

→ Συγχρονίζεται ο Βιορυθμός μας. Αυτό περιλαμβάνει την σωστή κυκλοφορία του αίματος, την υγεία της καρδιάς μας και την καλή ποιότητα ύπνου.

→ Ρίχνει τα επίπεδα του stress χαμηλώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα. Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη του άγχους και είναι υπεύθυνη για τη γήρανση και τα επίπεδα λίπους στον οργανισμό.

→ Μειώνεται ο “κακός” ηλεκτρισμός. Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από τεράστιες ποσότητες σήματος wi-fi, συχνότητες κινητών τηλεφώνων και lap top. Το “grounding” ρυθμίζει όλη αυτή την “ηλεκτρονική μόλυνση” που έχει καταστροφικά αποτελέσματα στο σύστημα μας.

→ Περισσότερη ενέργεια! Όταν μειώνονται τα επίπεδα του stress στο σώμα μας, όταν κοιμόμαστε καλύτερα και περιορίζεται οποιαδήποτε φλεγμονή στο σώμα μας, όλη η ενέργεια που εξοικονομείται χρησιμοποιήται  όλη αυτή την ενέργεια για να θεραπευτεί και να νιώσει δυνατό και ζωντανό..

Τι θα έλεγες να βάλεις ένα Challenge στον εαυτό σου για αυτή την εβδομάδα;

Θα σε βοηθήσει να νιώσεις κι εσύ πόσο απαραίτητη είναι η γείωση στην ζωή μας.

Αυτό που πρέπει να κάνεις για λίγες μέρες αυτή την εβδομάδα, είναι να περπατήσεις χωρίς παπούτσια ή κάλτσες  στο γρασίδι, στην άμμο, στο χώμα… ό’τι έχεις βρε παιδί μου. Καλωσόρισε το καλοκαίρι και επανασυνδέσου με τη γη ανοίγοντας τα ενεργειακά κανάλια και χάρισε στο σώμα σου υγεία, ζωτικότητα, ελευθερία, πνευματική γείωση και νιώσε να διώχνεις μέσα στη γη ότι δεν χρειάζεσαι στη ζωή σου. Κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης πάρε βαθιές εισπνοές, χαμογέλα, κλείσε τα μάτια σου, κάνε όμορφες σκέψεις, νιώσε αυτή την ανταλλαγή ενέργειας να σε ξεκουράζει και να σε αποφορτίζει.

Δεν είναι δύσκολο…

Περιμένω τις εντυπώσεις σου!

.

.

.

.

.

Photos by Toa Heftiba Jan Romero on Unsplash