Όσο κι αν μεγαλώσουν δεν σταματάει να είναι αγώνας για εμάς τις μαμάδες, να κρατήσουμε μια στιγμή ακίνητα τα παιδάκια και να τους απλώσουμε αντηλιακό… Συμφωνείς;

Ένας αγώνας που πρέπει να κερδίσουμε, αφού πια ξέρουμε πως ο ήλιος μπορεί να γίνει πολύ βλαβερός και τα παιδιά πρέπει να είναι προστατευμένα…Όλα αυτά δεν είναι καινούργια, τα ξέρουμε… Έχω όμως πολύ όμορφες ιδέες που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί για το πώς να κάνουμε τα παιδιά μας, να κάτσουν μια στιγμή ήσυχα για να τους απλώσουμε το αντηλιακό…

 

  • Δώσε το καλό παράδειγμα.

Το ξέρουμε καλά, τα παιδιά πιο πολύ μιμούνται, παρά ακούν. Γιατί να θέλουν να βάλουν αντηλιακό όταν εμάς τους μεγάλους δεν μας βλέπουν και πολύ συχνά να το κάνουμε;.. Γίνε το καλό παράδειγμα. Κάτσε κοντά τους και άπλωσε επιδεικτικά το αντηλιακό σου και κάνε το μέρος της ρουτίνας πριν την θάλασσα.

  • Κάνε το να μοιάζει με αγώνας.

Ζήτησε τους να κοιτάζουν το ρολόι και να σε χρονομετρήσουν. Κάντε το σαν challenge. Πες τους “Για να δούμε μπορούμε να σπάσουμε σήμερα το χτεσινό ρεκόρ.” Ναι το ξέρω, δύσκολο… Όχι μόνο πρέπει να απλώνεις, αλλά πρέπει να το κάνεις και με πίεση χρόνου… Ο σκοπός είναι να καταλάβουν ότι δεν παίρνει χρόνο αυτή η διαδικασία και σε πολύ λίγο θα συνεχίσουν το παιχνίδι τους.

  • Ακούστε ή πείτε ένα τραγούδι…

Το τραγούδι του αντηλιακού. Έχει πλάκα. Μου έρχεται στο μυαλό το ” …και στο γραφείο δεν θα ξαναπάς…αααα, κρουαζιέρα θα σε πάω,ααα γιατί σε νοιάζομαι και σ’αγαπάω…” Τραγουδήστε το μαζί ή βάλτε το στο youtube να παίζει. Να περνάει λίγο πιο ευχάριστα ο χρόνος βρε παιδί μου. Και πριν τελειώσει το τραγούδι… έτοιμο και το παιδί!

  • Ένωσε τις τελίτσες.

Κάνε τελίτσες από αντηλιακό στο σώμα του παιδιού και ένωσε τις με γραμμές ώσπου να καλυφτούν όλες οι επιφάνειες. Άφησε το σε εκείνο να σου πει ποιες τελίτσες θα ενώσεις ή δώσε του την ευκαιρία να το κάνει… ας πούμε για αρχή να απλώσει το αντηλιακό στα πόδια του! Διασκεδαστικό!

  • Διατήρησε το αντηλιακό δροσερό.

Αντί να είναι το αντηλιακό κάτω από τον ήλιο και να το απλώνεις ζεστό στην πλάτη του παιδιού διατήρησέ το στο πιο δροσερό σημείο ή ακόμη και στο ψυγειάκι… Θα είναι δροσερό και άνετο κάθε φορά που θα πρέπει να επαναλάβεις!

Λοιπόν τώρα ξέρεις!

Αλήθεια, έχεις εσύ κανένα super trick να καταφέρνεις να απλώνεις εύκολα το αντηλιακό στα παιδιά;

Θα χαρώ πολύ να το μάθω!!

.

.

.

.

Photo by Ash Dowie on Unsplash